«Μαζέψτε τους αστέγους ενόψει βασιλικού γάμου»

«Μαζέψτε τους αστέγους ενόψει βασιλικού γάμου»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκκληση προς τη βρετανική αστυνομία να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες της και να «καθαρίσει» την περιοχή του Ουίνδσορ από άστεγους απηύθυνε ο τοπικός αξιωματούχος της βασιλικής περιφέρειας του Ουίνδσορ και του Μέιντενχεντ, όπου βρίσκονται το Παλάτι του Ουίνδσορ, το Κολέγιο Ιτον και ο Ιππόδρομος του Ασκοτ, ενόψει του βασιλικού γάμου τον Μάιο.

Ο Σάιμον Ντάντλεϊ, Συντηρητικός ηγέτης του τοπικού συμβουλίου, έστειλε επιστολή στην αστυνομία της Κοιλάδας του Τάμεση αυτήν την εβδομάδα, ζητώντας να αναληφθεί δράση κατά των επιθετικών επαιτών και της συγκέντρωσης σκουπιδιών και άλλων απορριμμάτων στους δρόμους. Το γράμμα, που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας «Γκάρντιαν», ακολούθησε μια σειρά από tweets του Ντάντλεϊ όσο βρισκόταν σε χειμερινές διακοπές τα Χριστούγεννα, στα οποία έκανε λόγο για επιδημία ανθρώπων που κοιμούνται στον δρόμο στο Ουίνδσορ. «Οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευση από τους αστέγους και τα έξι εκατομμύρια τουριστών τον χρόνο», έγραψε στον λογαριασμό του.

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν στη γραφική πόλη στις όχθες του Τάμεση για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Παλάτι του Ουίνδσορ. «Ενας μεγάλος αριθμός ενηλίκων που ζητιανεύουν στο Ουίνδσορ δεν είναι στην πραγματικότητα άστεγοι, και αν είναι, επιλέγουν να απορρίψουν την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Στην περίπτωση λοιπόν αυτής της ομάδας, είναι επιλογή τους να είναι άστεγοι», σχολίασε ο Ντάντλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή