Νέα συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία

Νέα συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα συμφωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με την επιχείρηση «Πολυμενάκος Δημήτριος» ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η εταιρεία με έδρα το Λάγιο Λακωνίας δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής-επεξεργασίας-εμπορίας και τυποποίησης ελαιολάδου από το έτος 1999.

Εχοντας αναγνωρίσει την απήχηση του ελληνικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιχείρηση επεξεργάζεται τον ελαιόκαρπο με όλη την απαιτούμενη φροντίδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών, με απώτερο σκοπό την παραγωγή προϊόντος άριστης ποιότητας με κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό. Επιπλέον, η επιχείρηση επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας, έχει εγκαταστήσει σε ιδιόκτητα κτήματα μετεωρολογικό σταθμό για την παρακολούθηση μικροκλίματος και τον σωστό προγραμματισμό της ποσότητας νερού που θα χρησιμοποιηθεί για την άρδευση της καλλιέργειας, στον κατάλληλο χρόνο.

Οι τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων της είναι το extra παρθένο ελαιόλαδο με χαρακτηριστικό άρωμα και χρώμα, το οποίο προέρχεται και από την καλλιέργεια ιδιόκτητων εκτάσεων της επιχείρησης, το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν ειδικών βιολογικών καλλιεργειών, και το έξτρα παρθένο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο είναι αποτέλεσμα καλλιέργειας υπό την εποπτεία γεωπόνων. Κύρια brands της επιχείρησης είναι το «300» το «Fillo» το «Maxouli», και το «ProAgro». Το 2015, η επιχείρηση διακρίθηκε με το βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας για το extra παρθένο ελαιόλαδο «MAXOULI» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες, και επίσης το 2016 απέσπασε χάλκινη διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου στο Λονδίνο για το «Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής 300».

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων της επιχείρησης κατευθύνεται σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και σε καταστήματα ντελικατέσεν. Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην επιχείρηση. Σύμφωνα με την Πειραιώς, η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας για την υποστήριξη του επιχειρείν στον αγροτικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή