ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Λοβέρδου στην κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δριμεία κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει, ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρεί, ενάντια σε βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ότι μπορεί να αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να δικάζει και να καταδικάζει η ίδια».

Όπως αναφέρει, αυτό προκύπτει από το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό.

«Η κυβέρνηση «αποφάσισε» πως ο Τούρκος αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα και ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι πολιτικά, αλλά συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας κοκ.

Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αποκαλύπτεται σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τον ακραίο κυνισμό της. Οι δε απόψεις της περί δικαιωμάτων και κράτους δικαίου αποκαλύπτονται κι αυτές ψευδείς και προσχηματικές» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.

«Οι άνθρωποι είναι εξουσιομανείς και τίποτε περισσότερο. Και αποτελούν όνειδος για το κράτος Δικαίου» καταλήγει ο Κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ