Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε μία από τις μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ το 2014

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε μία από τις μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ το 2014

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νιγηριανός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ένα από τα κορίτσια που είχε απαγάγει η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους, στην πόλη Τσιμπόκ, το 2014, σε μία από τις διαβόητες μαζικές απαγωγές των τελευταίων ετών. 

Η απαγωγή περρισοτέρων από 270 κορίτσια είχε προκαλέσει τότε τη διεθνή κατακραυγή και την έντονη κριτική προς τις Νιγηριανές αρχές για το συμβάν, καθώς και τη δημιουργία της διεθνούς καμπάνιας «Φέρτε Πίσω τα Κορίτσια μας», την οποία στήριξαν πολλές διασημότητες. 

Η Σαλώμη Παγκού βρέθηκε από Νιγηριανούς στρατιώτες στην πόλη της Πούλκα, μαζί με ένα άλλο κορίτσι και ένα μικρό παιδί. «Βρίσκονται υπό την ασφαλή επιμέλεια των στρατιωτών και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Νιγηριανός στρατός. Το δεύτερο κορίτσι δεν άνηκε στα κορίτσια που είχαν απαχθεί από τους εξτρεμιστές. 

Από τα 276 κορίτσια που είχαν αρχικά απαχθεί, υπολογίζεται ότι περίπου 60 δραπέτευσαν λίγο μετά από την έναρξη της αιχμαλωσίας τους. Επιπλέον, άλλα 82 αφέθηκαν ελεύθερα σε συνεννόηση με τη νιγηριανή κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για την απελεύθερωση ορισμένων ηγετικών προσώπων της οργάνωσης και την καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Άλλα 24 αφέθηκαν ελεύθερα ή βρέθηκαν το 2016, ενώ εκατό παραμένουν ακόμα υπό αιχμαλωσία από την οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή