Γερμανία: Μήνυση κατά βουλευτή για ρατσιστικό tweet

Γερμανία: Μήνυση κατά βουλευτή για ρατσιστικό tweet

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νόα Μπέκερ, γιος του Γερμανού αστέρα του τένις Μπόρις Μπέκερ, θα καταθέσει μήνυση κατά βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία που τον αποκάλεσε «μικρό ημίνεγρο» στο Τwitter. Ο 23χρονος, του οποίου η μητέρα Μπάρμπαρα Μπέκερ είναι κόρη ενός Αφροαμερικανού και μιας Γερμανίδας, έλαβε την απόφαση αφού συνεννοήθηκε με τον πατέρα του.

«Πρόκειται γρήγορα να κάνω τα απαραίτητα βήματα, όπως προβλέπονται από το ποινικό και το αστικό δίκαιο, εναντίον του Γενς Μάιερ για αυτό το σαφώς ρατσιστικό tweet», δήλωσε ο οικογενειακός δικηγόρος των Μπέκερ, Κρίστιαν Ολιβερ Μόζερ, στην εφημερίδα Bild.

Ο Μάιερ, πρώην δικαστής, ο οποίος είναι μεταξύ των 100 μελών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία που εξελέγησαν στο γερμανικό Κοινοβούλιο κατά την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, είχε επιτεθεί εναντίον του Νόα Μπέκερ εξαιτίας μιας συνέντευξής του στην οποία είχε παραπονεθεί ότι τον βλέπουν σαν τον «αιώνιο γιο» ενός πολύ διάσημου πατέρα.

«Φαίνεται ότι ο μικρός ημίνεγρος δεν έλαβε αρκετή προσοχή και αυτή είναι η μοναδική ερμηνεία της συμπεριφοράς του», ανέφερε σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Μάιερ την Τρίτη. Εκτοτε το «τιτίβισμα» σβήστηκε και ο Μάιερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι μέλος του προσωπικού του ανήρτησε το σχόλιο.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που μέλος του ακροδεξιού κόμματος προκαλεί οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Τρίτη, η γερμανική αστυνομία κατέθεσε μήνυση κατά της Μπέατριξ φον Στορτς, αναπληρώτριας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για ένα tweet της την

Πρωτοχρονιά, το οποίο, όπως λένε, παραβίαζε τους νόμους σχετικά με την πρόκληση φυλετικού μίσους. Η Βον Στορτς είχε επικρίνει την αστυνομία της Κολωνίας επειδή έστειλε χαιρετισμό στα αραβικά την Πρωτοχρονιά. «Τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Γιατί μία επίσημη αστυνομική ιστοσελίδα τουιτάρει στα αραβικά; Μήπως θέλατε να εξευμενίσετε τη βάρβαρη, μουσουλμανική ορδή ανδρών βιαστών;». H δίωξη της βουλευτού ήρθε, καθώς άρχισε να εφαρμόζεται ο ειδικός νόμος κατά των διαδικτυακών κηρυγμάτων μίσους την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου. Οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν αφαιρούν τα εμπρηστικά σχόλια κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 50 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή