ΕΛΛΑΔΑ

Καταγεγραμμένο στη Ναυτική Επιθεώρηση το περιστατικό με τη φρεγάτα «Ελλη»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το περιστατικό με το τουρκικό αλιευτικό Murat Terzi  την 26η Μαΐου του 2016 είναι καταγεγραμμένο στη Ναυτική Επιθεώρηση τεύχους Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου 2016, και συγκεκριμένα, στη σελίδα 116.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, «Την 26η Μαΐου, ομάδα ΜΥΑ/ΛΣ, η οποία επέβαινε στη Φ/Γ ΕΛΛΗ, εκτέλεσε νηοψία στο ύποπτο αλιευτικό σκάφος «ΜURAT TERZI» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως ν. Κρήτης».

Χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υπήρξε αδυναμία εκτέλεσης νηοψίας από τη φρεγάτα «Έλλη» εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της απόπειρας ελέγχου, το πλήρωμα της φρεγάτας κατέγραψε τους ναυτικούς του Murat Terzi να πετάνε στη θάλασσα σάκους. Ομολογείται  ωστόσο ότι η εκτέλεση νηοψίας έγινε εφικτή αρκετές ώρες αργότερα χωρίς να εντοπιστούν ύποπτα ευρήματα.

Και προστίθεται επίσης πως όταν οι ναύτες του τουρκικού αλιευτικού ρωτήθηκαν για το περιεχόμενο των δεμάτων που πέταξαν στη θάλασσα, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για «αλλοιωμένα αλιεύματα».

Η φρεγάτα συνέχισε μετά από αυτά τη συμμετοχή της στην άσκηση PHOENIX EXPRESS 2016 στην οποία συμμετείχε προτού λάβει εντολή από το Υπουργείο Ναυτιλίας να ελέγξει το τουρκικό αλιευτικό.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ