ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε επιχείρηση – αποσυμφόρησης της οδού Τσακάλωφ από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα προχώρησε  πριν από λίγο η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, στον απόηχο σχετικού ρεπορτάζ της Καθημερινής που ανεδείκνυε το σκηνικό εκτεταμένης αυθαιρεσίας που επικρατεί σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.


Πολλοί ιδιοκτήτες είχαν προλάβει να απομακρύνουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα και έτσι τα αποτελέσματα της εφόδου ήταν μάλλον πενιχρά

Ύστερα από εντολή του  δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, το  μεσημέρι της Δευτέρας, συνεργεία του Δήμου έκαναν «έφοδο» στα μαγαζιά  και χρησιμοποίησαν  ακόμη και  τροχούς κοπής προκειμένου να ξηλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν παρανόμως καταλάβει σημεία του πεζοδρομίου και να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ της Καθημερινής η οδός Τσακάλωφ «στο πεζοδρομημένο τμήμα της από την Ηρακλείτου ώς την πλατεία Κολωνακίου, συμπυκνώνει όσα η ελληνική καθημερινότητα δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε. Περπατώντας τα λίγα μέτρα του πεζόδρομου, δεν μπορείς να φανταστείς ότι στον δρόμο αυτόν υπάρχουν κάτοικοι, αλλά και καταστήματα, όσα απέμειναν, με βιτρίνες.

Είναι η πατρίδα της παρανομίας, με τους λίγους νόμιμους να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της αυθαιρεσίας. Η κατάληψη του πεζόδρομου από καταστήματα εστίασης, καφέ, σουβλατζίδικα και μηχανάκια αποκαλύπτει την επικράτηση της ανομίας, καθώς αυτή δεν «κοστίζει». Τα όποια πρόστιμα είναι πολύ χαμηλότερα του προσδοκώμενου κέρδους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ «στη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, έγιναν περίπου 90 έλεγχοι στην οδό Τσακάλωφ από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπολοίπων διευθύνσεων του δήμου αλλά η κατάσταση εξακολουθεί και είναι ιδιαιτέρως αρνητική. Στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τσακάλωφ, περίπου οι 9 στους 10 έχουν κάνει κατάχρηση της άδειας λειτουργίας και έχουν επεκταθεί παράνομα».

Λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ, ο δήμος Αθηναίων έδωσε εντολή στην Δημοτική Αστυνομία να προχωρήσει στην επιχείρηση αποσυμφόρησης, φωτογραφίες από την οποία δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα»

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 Πτυχές 
 

Δείτε τις διαδρομές του Ν. Βατόπουλου στο διαδραστικό χάρτη