Μπάσκετ: Στο ΟΑΚΑ για τον τίτλο

Μπάσκετ: Στο ΟΑΚΑ για τον τίτλο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ κρίθηκε πολύ νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (78-71).

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τρίτη ήττα τους και πλέον βλέπουν τον αήττητο Παναθηναϊκό να προπορεύεται με τρεις βαθμούς και ενώ το ντέρμπι των «αιωνίων» στον δεύτερο γύρο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά που είχε άσχημη αρχή στο πρωτάθλημα, έδειξε ότι με την έλευση των Φιλ Γκος και Ντάρνελ Τζάκσον και την επάνοδο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, άλλαξε την εικόνα του και νίκησε ψυχολογικά και αγωνιστικά τον Ολυμπιακό.

Η επιμονή της διοίκησης στις επιλογές του τεχνικού επιτελείου και των αλλαγών που εισηγήθηκε, άρχισε να δικαιώνεται από τις νίκες με αντιπάλους τον Αρη και το Ρέθυμνο, ενώ χρονικά υπάρχει εξοικείωση της ομάδας στις διπλές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει προβληματισμός για την αντιφατική εικόνα και συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα, καθώς οι Πειραιώτες προελαύνουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και στο πρωτάθλημα καθηλώθηκαν στη δεύτερη θέση και ισοβαθμούν με το Λαύριο.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός θα αφοσιωθεί αναγκαστικά στην Ευρωλίγκα και στον στόχο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, ενώ θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή που απώλεσε πέρυσι στο ΣΕΦ, έχοντας μειονέκτημα έδρας, έναντι του Παναθηναϊκού στους τελικούς του επόμενου Ιουνίου.

Ο Προμηθέας επέστρεψε με εκκωφαντικό τρόπο στις νίκες, ύστερα από 3 συνεχόμενες ήττες και επιβλήθηκε της ΑΕΚ (69-66), στην Πάτρα, ανατρέποντας διαφορά 12 πόντων στην τελευταία περίοδο, με πρωταγωνιστή τον Γκίκα (16 π.).

Η νίκη του Αρη κόντρα στον Πανιώνιο (87-81) μείωσε περισσότερο τις πιθανότητες των «κυανέρυθρων» στη διεκδίκηση της παραμονής τους στην Α1 κατηγορία, ενώ εντυπωσιακή ήταν η απόδοση του Λευτέρη Μποχωρίδη με τους 27 πόντους που σημείωσε. Σημαντική νίκη (76-86) σημείωσε και το Ρέθυμνο στην έδρα των Τρικάλων με κορυφαίο τον Αμερικανό Μούντι, ενώ ο συμπατριώτης του, Μακ Φάντεν σκόραρε 42 πόντους στη νίκη της Κύμης κόντρα στον Κολοσσό (93-89). Σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας είναι το Λαύριο που πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα (87-80 τον ΓΣΛ-Φάρο).

• Το Τσάμπιονς Λιγκ επαναρχίζει σήμερα για τον Αρη (4 νίκες-5 ήττες) που θα παίξει στο Παρίσι (21.30) με τη Ναντέρ, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου. O ΠΑΟΚ (3 νίκες-6 ήττες) θα υποδεχθεί στο κλειστό της Πυλαίας (19.30) την Κάπο Ντ’ Ορλάντο (2-7) που έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή