Λύση με σλαβική ορολογία «έδειξε» ο Καμμένος

Λύση με σλαβική ορολογία «έδειξε» ο Καμμένος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα πάντα» έβαλε στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά το μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος ξεκινώντας την τοποθέτηση του τόνισε πως το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων πρέπει να λυθεί, με μία λύση όμως «που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σύμμαχος των Σκοπίων και σε αυτή την λογική πρέπει να διεξαχθούν οι συνομλίες.

Όσον αφορά το κυρίως θέμα και το περιεχόμενο της ονομασίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έβαλε μία ευρεία ατζέντα στο τραπέζι. Ξεκινώντας υπογράμμισε πως «το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της» προσθέτοντας δε πως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εν συνεχεία ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει στον κ. Κοτζιά, θέση την οποία έχει επαναλάβει, σημειώνοντας ωστόσο πως «υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε». 

Υπενθυμίζεται πως με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει στο τραπέζι και ο όρος «Μακεντόνιγια» που στο κυριλλικό αλφάβητο αποδίδεται «Македонијa». 

Τέλος ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Στην απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ αναφέρεται: «Το Εθνικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ομόφωνα την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα, όπως αυτή διατυπώθηκε στο 1ο και 3ο Συνέδριο του Κινήματος, περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή