Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Η «ρακέτα» του στέρησε μεγάλη νίκη

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Η «ρακέτα» του στέρησε μεγάλη νίκη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λεπτομέρειες των τελευταίων δύο λεπτών που αποτελούν τη «σπεσιαλιτέ» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως συνέβαινε και στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, έκριναν υπέρ της Φενέρ τον αγώνα με τους «πράσινους» (67-62) που δημιούργησαν παράσταση νίκης, αλλά έφυγαν ηττημένοι από την Κωνσταντινούπολη, με την τουρκική ομάδα να παίρνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς στο ΟΑΚΑ είχε ηττηθεί με δύο πόντους.

Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (61-60 στο 1΄38΄΄) από δύο καλάθια του Παππά και του Καλάθη, στις τελευταίες φάσεις που το παιχνίδι κρινόταν, σκόραρε μόνο ένα καλάθι, με τον Καλάθη, στα εναπομείναντα 98΄΄. Το κόψιμο της μπάλας από τον Γκιστ στον Ντίξον (39΄) και το άστοχο τρίποντο του πλέι μέικερ της Φενέρ (56΄΄ πριν από το τέλος) δεν ήταν αρκετά. Καθοριστικό καλάθι πέτυχε ο Ουαναμέικερ (63-60 στα 42΄΄), ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του Ντατόμε και ενώ οι παίκτες του ΠΑΟ είχαν κακές επιλογές σε τρεις επιθέσεις. O Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει τη Φενέρ εντός της ρακέτας της στο α΄ ημίχρονο (35-30), κάτι που κατάφεραν οι γηπεδούχοι με την αξιοποίηση των Τόμπσον, Βέσελι και Μέλι, με την ανάλογη τροφοδότηση από τους περιφερειακούς συμπαίκτες τους. Οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να κάνουν… κατάχρηση τριπόντων (4/10 στο α΄ δεκάλεπτο, 6/17 στο δεύτερο) και ενώ είχαν λιγότερες προσπάθειες στα δίποντα (7/13). Η Φενέρ ήταν καλύτερη στο παιχνίδι εναντίον οργανωμένης άμυνας και στη διαχείριση των επιθέσεών της, έχοντας επιμέρους σκορ 17-10 και χτυπώντας συνεχώς μέσα στη ρακέτα.

Οι «πράσινοι» επέμειναν σ’ αυτή την επιθετική τακτική των τριπόντων (9/25) στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Ομπράντοβιτς έκλεισε κάθε drive, περιορίζοντας τη δημιουργία και δικαιώθηκαν εν μέρει, καθώς σκόραραν 20 πόντους και παράλληλα βελτίωσαν την άμυνά τους, κρατώντας τη Φενέρ στους 12 πόντους. Ο περιορισμός δημιουργίας παιχνιδιού του Κώστα Σλούκα λειτούργησε καταλυτικά για το προβάδισμα πέντε πόντων του Παναθηναϊκού, αλλά στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Φενέρ «απάντησε» με σερί 12-1 (57-51 στο 36΄) κάνοντας πάρτι κάτω από το πράσινο καλάθι (εκδήλωσε 43 επιθέσεις 2 π.), ανατρέποντας την έκβαση του αγώνα και φανερώνοντας το κενό του Παναθηναϊκού στη θέση 5.

Η ομάδα του Πασκουάλ θα υποδεχθεί αύριο την ΤΣΣΚΑ (συνέτριψε 110-79 την Εφές στη Μόσχα) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (sold out).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τόμπσον 14, Μέλι 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Ουαναμέικερ 2, Σλούκας 11 (1), Γκούντουριτς 9 (1), Βέσελι 12, Ντίξον 5 (1), Ντατόμε 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 14 (4), Ρίβερς 8 (1), Παππάς 8 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Καλάθης 13 (1), Αντετοκούνμπο 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή