ΚΟΣΜΟΣ

Ματαιώνεται η τοποθέτηση αγάλματος της Θάτσερ στην Πλατεία Κοινοβουλίου στο Λονδίνο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Χωρίς το άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ θα μείνει η Πλατεία Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, καθώς κρίθηκε ότι ο χώρος είναι ήδη κορεσμένος με μνημεία.

Στον χώρο βρίσκονται ήδη 10 αγάλματα, ανάμεσα στα οποία αυτά του Ουίνστον Τσόρτσιλ  του Λόιντ Τζορτζ, του Νέλσον Μαντέλα και του Γκάντι, ενώ προγραμματίζεται ήδη η τοποθέτηση μνημείου της Εμελιν Πάκχερστ, της ακτιβίστριας που άνοιξε το δρόμο για τη θέσπιση της γυναικείας ψήφου.

«Δεν θα ήταν σωστό, δύο τόσο μεγάλα αγάλματα να τοποθετηθούν τόσο κοντά το ένα στο άλλο, σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του χώρου που θεωρούν ότι η τοποθέτηση του  ύψους 4 μέτρων (και αξίας 300.000 λιρών) γλυπτού της Βαρόνης, παραβιάζει τους κανόνες «κορεσμού» της συγκεκριμένης ζώνης.

Εμπόδια θέτει και ο «κανόνας των 10 ετών» που προβλέπει ότι μνημεία στήνονται μόνο μετά την παρέλευση 10 ετών από τον θάνατο του τιμωμένου, ώστε να καταλαγιάζουν πιθανά πάθη και αντιδράσεις. Η Θάτρσερ απεβίωσε στις 8 Απριλίου του 2013.

Εξαίρεση στον κανόνα έχει αποτελέσει μόνο ο Νέλσον Μαντέλα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει επίσης προειδοποιήσει ότι το άγαλμα της Θάτσερ ενδέχεται να αποτέλεσει στόχο βανδαλισμών, από ακραίους, επιπλέον δε το υλικό από το οποίο είναι φιλοτεχνημένο επιτρέπει την εύκολη αναρρίχηση σε αυτό.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ