Βαρουφάκης για πλεονάσματα: «Είπα στον Τσίπρα, είσαι εντελώς ηλίθιος;»

Βαρουφάκης για πλεονάσματα: «Είπα στον Τσίπρα, είσαι εντελώς ηλίθιος;»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και με λεπτομέρειες για τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Η αποκάλυψη που έκανε για την ιδιωτική συνομιλία με τον κ. Τσίπρα την ημέρα που έμαθε ότι ο πρωθυπουργός υποχώρησε και έδωσε στους δανειστές πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο, θα συζητηθεί.

Όπως είπε μιλώντας στα «Παραπολιτικά», «του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω», ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο από τη λέξη «ηλίθιος».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτήρισε τη σχέση τους επίπονη. «Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, εξαπέλυσε βολές και στον Γιώργο Χουλιαράκη τονίζοντας ότι ήταν εξ αρχής εντολοδόχος της τρόικας. «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Eπανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» και πρόσθεσε ότι στο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη στο δημοψήφισμα.

Μιλώντας για τον Μάριο Ντράγκι, αποκάλυψε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, προτού «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει ένα ελληνικό κόμμα με ελληνικό όνομα ως παρακλάδι του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, το οποίο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή