Ισχυρό πλήγμα κατά της κινεζικής μαφίας

Ισχυρό πλήγμα κατά της κινεζικής μαφίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Ιταλοί εισαγγελείς που έχουν επιφορτιστεί με την πάταξη της μαφίας και των λοιπών συνδικάτων του εγκλήματος υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να διαλύσουν ένα κινεζικό δίκτυο που χρησιμοποιούσε χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες προκειμένου να ενταχθεί στον τομέα των μεταφορών, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο βασικός εισαγγελέας κατά της μαφίας Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο δήλωσε, χθες Πέμπτη στη Φλωρεντία, ότι το κινεζικό συνδικάτο χρησιμοποιούσε μαφιόζικες μεθόδους όπως είναι ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός και η βία. Σήμερα ερευνώνται περισσότερα από πενήντα άτομα για τις διασυνδέσεις τους, οι περισσότεροι στην πόλη Πράτο της Τοσκάνης, η οποία είναι και πόλη-κλειδί για τις κινεζικές εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 33 μέλη της κινεζικής μαφίας, που ανέπτυσσε δραστηριότητες όπως η πορνεία, ο τζόγος και τα ναρκωτικά. Εκτός από το Πράτο το δίκτυο είχε μέλη και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συλλήψεις έγιναν στη Ρώμη, το Μιλάνο, την Πάντοβα, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Νέους της Γερμανίας. Ο ύποπτος ως αρχηγός Ζανγκ Νάι Ζονγκ είχε τη βάση του στη Ρώμη. Χρησιμοποιούσε τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες προκειμένου να οικοδομήσει μία τεράστια μεταφορική εταιρεία που κυριαρχούσε στις μεταφορές εμπορευμάτων για χιλιάδες κινεζικές εταιρείες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας. Η έρευνα για την υπόθεση, αξίζει να σημειωθεί, είχε αρχίσει το 2011.

Η Ιταλία έχει μακρά ιστορία συνδικάτων του εγκλήματος, αρχής γενομένης από τη σικελική μαφία και την Ντραγκέτα της Καλαβρίας, αλλά η μετανάστευση προς την Ευρώπη άνοιξε τις θύρες και σε ξένες εγκληματικές ομάδες όπως είναι η νιγηριανή και η κινεζική μαφία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή