Τραμπ: Ποτέ δεν άλλαξα γνώμη για το τείχος

Τραμπ: Ποτέ δεν άλλαξα γνώμη για το τείχος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει γνώμη για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, «αδειάζοντας» ανοικτά τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι. Ο Κέλι ανέφερε στη διάρκεια σύσκεψης πως ο Τραμπ «δεν ήταν καλά πληροφορημένος» όταν είχε προτείνει την οικοδόμηση του τείχους το 2016 και πως οι απόψεις του προέδρου στο ζήτημα «έχουν μεταβληθεί». Τα σχόλια προκάλεσαν την οργή του Τραμπ, ο οποίος τόνισε μέσω Twitter πως «το τείχος είναι το τείχος, ποτέ δεν άλλαξα ούτε μετέβαλα την άποψή μου από την πρώτη στιγμή». Το ζήτημα του τείχους έχει τεθεί υπό συζήτηση στο πλαίσιο της ενδεχόμενης παράτασης του προγράμματος DACA για την προστασία περίπου 800.000 «dreamers», με τον Τραμπ να καθιστά σαφές πως το μεταναστευτικό σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει τη χρηματοδότηση της οικοδόμησης τείχους.

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Τραμπ απένειμε μέσω Twitter τα βραβεία «Fake News». Η λίστα περιλαμβάνει τα κυριότερα επιτεύγματα του προέδρου στη μάχη κατά των fake news και κατονομάζει τα εχθρικά προς αυτόν δημοσιογραφικά μέσα. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το CNN, οι New York Times και η Washington Post, Μέσα που ασχολούνται συστηματικά με την έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ ως προς τη διερεύνηση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σε μιαν άλλη εξέλιξη, το σκάνδαλο με την πορνοστάρ Στέφανι Κλίφορντ εξελίσσεται σε σοβαρή πληγή για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Κλίφορντ δηλώνει πως οι ερωτικές περιπτύξεις με τον Τραμπ ξεκίνησαν το 2006, λίγους μήνες αφότου η Μελάνια είχε γεννήσει τον γιο τους, ενώ λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές η πορνοστάρ ισχυρίζεται πως ο Τραμπ συμφώνησε να πληρώσει 130.000 δολάρια ώστε να μην υπάρξουν ασύμφορες αποκαλύψεις. Παρά τη σοβαρότητα του σκανδάλου, επικρατεί διχογνωμία για το εάν θα επιφέρει σημαντική βλάβη στην υπόληψη του προέδρου, δεδομένων της γνωστής προκλητικής συμπεριφοράς του Τραμπ και της υποσυνείδητης εξοικείωσης του αμερικανικού λαού απέναντι στην εκδήλωση σεξουαλικών σκανδάλων στην πολιτική ζωή της χώρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή