«Σκληρά» ποτά και ανήλικοι

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το ολοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακής 7ης Ιανουαρίου σχετικά με τον εθισμό των εφήβων στο Διαδίκτυο, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο ζήτημα το οποίο αφορά τον εθισμό των σημερινών εφήβων στο αλκοόλ. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ σε μικρές ηλικίες, ξεκινώντας από τα 13, πολλές φορές και από τα 12 χρόνια.

Στη χώρα μας, το νόμιμο όριο για την πώληση αλκοόλ είναι τα 17 έτη. Δυστυχώς όμως, στο πλαίσιο της γενικότερης χαλαρότητας που διέπει την επιβολή κανονισμών σε αυτόν τον τόπο, η απαγόρευση αυτή δεν τηρείται πουθενά. Και δεν μιλώ για χώρους εστίασης όπου οι ανήλικοι συνοδευόμενοι από γονείς μπορούν να καταναλώσουν  λογική ποσότητα αλκοόλ. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση του φαινομένου πώλησης αλκοόλ από μπαρ και κέντρα διασκέδασης σε ανηλίκους, χωρίς την παραμικρή επίπτωση, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι έφηβοι να στρέφονται προς αυτά για τη διασκέδασή τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, δεδομένου ότι είναι γνωστές οι επιπτώσεις της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες. Αναρωτιέμαι, πραγματικά, αν υπάρχει κάποιος τρόπος να θωρακίσουμε τα παιδιά μας έναντι των ασυνείδητων οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο στους ανηλίκους σε χώρους όπου σερβίρεται αλκοόλ χωρίς την επίδειξη κάποιας ταυτότητας που να αποδεικνύει την ηλικία τους, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Δημητρα Καραποστολη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή