ΗΠΑ: Σε προσωρινή κράτηση οι γονείς των 13 παιδιών

ΗΠΑ: Σε προσωρινή κράτηση οι γονείς των 13 παιδιών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Αθώοι δήλωσαν ο Ντέιβιντ και η Λουίζα Τέρπιν, οι δύο γονείς από την Καλιφόρνια που κατηγορούνται για χρόνια κακοποίηση των δεκατριών παιδιών τους. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάικ Χέστριν, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, τα παιδιά βρέθηκαν σε εξαθλιωμένη κατάσταση, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν υποστεί μόνιμες βλάβες στο νευρικό τους σύστημα και πάσχουν από νοητική στέρηση λόγω της ακραίας κακοποίησης που έχουν υποστεί.

Εξέταση κατηγοριών

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για την υπόθεση έπειτα από κρυφό τηλεφώνημα της 17χρονης κόρης και σοκαρίστηκαν μετά την είσοδό τους στο σπίτι των Τέρπιν, καθώς ανακάλυψαν ορισμένα από τα παιδιά αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους και τη μεγαλύτερη, 29χρονη, κόρη να ζυγίζει μόλις 37 κιλά. Παρά τα ξεκάθαρα σημάδια κακοποίησης στα σώματα των παιδιών, στο πρώτο δικαστήριο που συνεδρίασε την Πέμπτη το ζεύγος Τέρπιν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και οι δικηγόροι τους έσπευσαν να δηλώσουν πως εξετάζουν ακόμη τις κατηγορίες.

Στην υπεράσπιση τον δύο γονέων έσπευσε να συμβάλει ο παππούς των παιδιών και πατέρας του κατηγορουμένου, Τζέιμς Τέρπιν, ο οποίος δήλωσε από το σπίτι του στο Πρίνστον της Δυτικής Βιρτζίνια ότι δεν πιστεύει τις κατηγορίες για την κακοποίηση των εγγονών του. «Πρέπει να μιλήσω εγώ ο ίδιος με τα παιδιά, να μάθω την πραγματική ιστορία για το θέμα μόλις καταφέρω να επικοινωνήσω μαζί τους», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Τέρπιν.

Οι Αρχές, ωστόσο, έθεσαν τους γονείς σε προσωρινή κράτηση μέχρι την επόμενη δίκη, στις 24 Φεβρουαρίου, και στο μεταξύ εξετάζουν εκατοντάδες σελίδες από τα ημερολόγια των παιδιών, όπου φαίνεται να καταγράφεται το χρονικό της βίαιης κακοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή