Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Θεσσαλονίκη – Επί ποδός η τροχαία

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Θεσσαλονίκη – Επί ποδός η τροχαία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο που αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Από νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούν λεωφορεία από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ στόχος αγνώστων ατόμων έγινε λίγο πριν τις επτά το πρωί ένα λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Μπενάκη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, να τελεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, παρά την αντίθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προσκαλεί κι άλλους ιεράρχες να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία.

Η συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου είναι προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι. Εκεί αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 500 τουριστικά λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά πολιτών στο συλλαλητήριο, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 30.000 διαδηλωτές θα δώσουν το «παρών».

Αντισυγκέντρωση στην Καμάρα προγραμματίζει πάντως ομάδα αντιεξουσιαστών. Την Παρασκευή το βράδυ αναρχικοί έγραψαν συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου στο Λευκό Πύργο, με αποτέλεσμα πέντε προσαγωγές.

Συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Αίγιο με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ενώ πορείες προγραμματίζονται και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί θα είναι οι:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος

– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος

– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης

– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος

– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Επί ποδός η Τροχαία

Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία αλλά και η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συλλαλητηρίου. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή