Αμεση Ανάλυση: Αδωνις Γεωργιάδης στο kathimerini.gr: «Φωνή Λαού οργή Θεού»

Αμεση Ανάλυση: Αδωνις Γεωργιάδης στο kathimerini.gr: «Φωνή Λαού οργή Θεού»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα «Φωνή Λαού οργή Θεού» θα ήταν ίσως αρκετό μετά από ένα τετοιο Συλλαλητήριο αλλά μια και πρέπει να γράψω λίγα λόγια ας το κάνω.

1ον Δεν υπάρχει τίποτε πιο εξοργιστικό από την προσπάθεια απαξίωσης του ελληνικού λαού που σήμερα αποφάσισε να διαδηλώσει. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στο δρόμο όχι για το όποιο ιδιοτελές προσωπικό τους συμφέρον αλλά για την πατρίδα τους. Συναίσθημα ευγενές και ηρωικό. Δεν κατέβηκαν για τους ομιλητές, δεν κατέβηκαν για το κόμμα τους, δεν κατέβηκαν για να διοριστούν στο Δημόσιο, κατέβηκαν για την Μακεδονία.

Ειδικά η απαξίωση από τους υποστηρικτές του Σύριζα και γενικά της Αριστεράς είναι αστεία, δεδομένου ότι οι ίδιοι υποτίθεται δεν ανέχονται καμμία προσβολή των λαϊκών αγώνων και συγκεντρώσεων. Σήμερα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι δεν γίνεται πολιτική στους δρόμους ή το ακόμη καλύτερο «δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια», αυτοί που πέρασαν την μισή τους ζωή στους δρόμους για την Παλαιστίνη, τη Νικαράγουα, τις Αμερικανικές Βάσεις κλπ Η ευαισθησία τους για την παρουσία στην διαδήλωση ακραίων στοιχείων και Χρυσαυγιτών είναι υποκριτική. Είναι γνωστό ότι στην Πλατεία των Αγανακτισμένων συνυπήρχαν οι ίδιοι με Πρωταγωνιστές πολλούς από τους σημερινούς Υπουργούς κα του κ. Τσίπρα, με την Χρυσή Αυγή στην ίδια Πλατεία στην ίδια διαδήλωση.

2ον Η διαδήλωση αυτή έβαλε τέλος στην περίοδο της πολιτικής απάθειας και στην αδιαφορία στο τί αποφασίζει ο Τσίπρας ερήμην των Ελλήνων. Η συνήθης φράση: «ο κόσμος δεν κατεβαίνει πλέον στους δρόμους» τελείωσε. Ο Κόσμος κατέβηκε σε μία αντικυβερνητική διαδήλωση, με μαζικότητα που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια, κατά των θέσεων που μόλις σήμερα με πρωτοσέλιδη συνέντευξη του, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ίσως να είναι και η αρχή του πολιτικού του τέλους.

3ον ο Πάνος Καμμένος μετά την σημερινή διαδήλωση δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο να κάνει πίσω με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Κυβερνητική πλειοψηφία.

4ον Σύσσωμη η Αντιπολίτευση πλέον ξέρει ότι μία σπίθα αρκεί να αλλάξει όλο τον πολιτικό χάρτη άρα κανένας δεν πρόκειται να θυσιαστεί για χάρη του Τσίπρα.

5ον Η συνετή στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην καπελώσει μεν αλλά και να μην απέχει η ΝΔ από το σημερινό συλλαλητήριο, δίνει την ευκαιρία στην Παράταξη μας να κάνει αυτό που έκανε πάντα, να εκφράσει γνήσια και με μέτρο τις εθνικές ευαισθησίες.

Κοινώς όλα άλλαξαν και όσοι προσπάθησαν είτε δια της βίας, βάζοντας το παρακράτος όπως σήμερα το πρωί στην Πατησίων, είτε με πλάγια μέσα, να πουν στους Έλληνες να παύσουν να ενδιαφέρονται για την Μακεδονία μας, είναι οι ηττημένοι της ημέρας.

Τώρα πρέπει το πολιτικό μας σύστημα με ευθύνη να χαράξει την εθνική θέση που ο λαός μας επιθυμεί, διότι πρώτιστο καθήκον των πολιτικών σε μία Δημοκρατία είναι να αντιπροσωπεύουν τον λαό (η εποχή της Πεφωτισμένης Δεσποτείας έχει προ πολλού τελειώσει). Εθνική θέση που θα προστατεύει τα συμφέροντα της Ελλάδος, την σταθερότητα των συνόρων αλλά και την προστασία της Ιστορίας και την Κληρονομιάς μας διότι ναι δεν θα ζητάμε άδεια από τον κ. Ζάεφ και από τον κάθε κ. Ζάεφ για να αγαπάμε τον Αλέξανδρο και να τιμούμε την Ιστορία μας.

ΥΓ: Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν το Συλλαλητήριο με εικόνες που συνειρμικά φαίνονται γραφικές αλλά και πάλι εμένα πιο πολύ μου άρεσαν όλες αυτές οι παραδοσιακές ιστορικές στολές παρά οι κουκούλες και οι κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα που βαρέθηκα να βλέπω τόσα χρόνια από τα παράθυρα της Βουλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή