Μητροπολίτης Άνθιμος: Δεν θέλουμε να γίνει αυτό που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι

Μητροπολίτης Άνθιμος: Δεν θέλουμε να γίνει αυτό που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση» δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος χαρακτήρισε «αποκαλυπτική» την παρουσία των πολιτών.

«Δεν δεχόμεθα το όνομα της Μακεδονίας να το ιδιωποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο οποιοιδήποτε από τη διεθνή κονίστρα», ξεκαθάρισε και ζήτησε, «να μας αφήσουν ήσυχους όπως είμαστε τόσα χρόνια και δεν έχουμε δυσκολίες στην επαφή μας. Δεν θέλουμε να υπάρξει εφαρμογή αυτού που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, μιλώντας στο «Θέμα», σε ερώτηση για την αλλαγή στάσης του ιδίου, καθώς αρχικά έλεγε ότι δεν θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι «ο άνθρωπος είναι ον μεταλλακτικό» προσθέτοντας ότι «όταν είδαμε ότι αυτή η προσπάθεια συγκέντρωνε τόσο κόσμο και από άλλες περιοχές είπαμε ότι δεν μπορούμε να πούμε όχι μετά την παράκληση του κυριοτέρου παράγοντα του συλλαλητηρίου να είμαστε μέσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή