ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kυρίτσης για συλλαλητήρια: Γραφική η εικόνα με τους αρχαίους Ελληνες και τις φουστανέλες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τις δηλώσεις Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, προσθέτοντας πως οι κινήσεις με το ξήλωμα αγαλμάτων «είναι μια διαδικασία ζύμωσης της κοινωνίας μιας χώρας».

Ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος, τόνισε πως «ξέρω ότι η διαπραγμάτευση γίνεται πάνω στην εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2007» προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολες υποθέσεις να προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι 130 χώρες θα τους ξεαναγνωρίσουν και θα αλλάξουν όνομα», πιστώνοντας παράλληλα στον κ. Κοτζιά την θετική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Οσον αφορά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Κυρίτσης αρχικά παρατήρησε ότι «όταν ο λαϊκός παράγων έρχεται στο προσκήνιο οφείλουμε να τον αφουγκραζόμαστε» προσθέτοντας πως «η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, είναι πάντως μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «τέτοιου είδους αντιδράσεις που βγάζουν έναν εθνικό παλμό που έχει ένα στοιχείο γραφικό δεν δίνει καλή εικόνα της Ελλάδας με 100 ανθρώπους να είναι ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες και με φουστανέλες».

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ