Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/01/18)

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατάφερε να πείσει τη ΓΕΝΟΠ

Διαβεβαιώσεις για τον «σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση», έδωσε χθες στη ΓΕΝΟΠ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι για κάθε πακέτο μονάδων που θα πωληθεί. Ωστόσο δεν γνώριζε να πει στους εργαζόμενους ποιοι είναι οι 15 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο market test και στους οποίους αναφέρθηκε ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες, γιατί δεν τον ενημέρωσε η DGcomp. Αυτό που γνώριζε και μοιράστηκε με τη ΓΕΝΟΠ είναι ότι πρόκειται για κάποια funds αλλά και 5-6 επενδυτές από τον τομέα της ενέργειας. Ο υπουργός δεν κατάφερε να καθησυχάσει τη ΓΕΝΟΠ, η οποία, διά του προέδρου της Γιώργου Αδαμίδη, αμέσως μετά τη συνάντηση μίλησε «για αναπόφευκτη σύγκρουση», όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Επειδή, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την οποία μάλιστα ενημερώθηκε χθες ο κ. Σταθάκης, μένει να δούμε πώς θα εκφραστεί στην πράξη η «αναπόφευκτη σύγκρουση».

Εναλλαγή δύο ομίλων στην προεδρία του ΣΕΕΠΕ

Ομόφωνη απόφαση, για εναλλαγή των ομίλων ΕΛΠΕ και Μότορ Οϊλ στην προεδρία του ΣΕΕΠΕ ανά εξάμηνο, έλαβε χθες η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συνδέσμου. Την προεδρία του ΣΕΕΠΕ θα μοιράζονται ο κ. Ρομπέρτο Καραχανάς (ΕΛΠΕ) και ο κ. Βασίλειος Σεραφειμάκης (Μότορ Οϊλ) εναλλάξ ανά εξάμηνο, σε ρόλο προέδρου και αντιπροέδρου. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την εν λόγω απόφαση στη βούληση του κλάδου για την άμεση και σε βάθος αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την αγορά (λαθρεμπόριο, νοθεία κ.λπ.) καυσίμων.

Μέτρα ασφαλείας στη συνέλευση του ΟΛΘ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν σήμερα το πρωί στο κτίριο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στον Βοτανικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή της έκτακτης συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΘ, η οποία ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι. Στόχος είναι να αποφευχθούν οι ακραίες αντιδράσεις από τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι λόγω της μεταβίβασης του 67% του ΟΛΘ στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Alpha

Σήμερα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank και, όπως μαθαίνουμε, το ενδιαφέρον των επενδυτών στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ μεγάλο, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή κλίματος για τη χώρα. Το επιτελείο της Alpha Bank βρέθηκε σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο, και στις συναντήσεις μετείχαν περισσότεροι από 40 θεσμικοί επενδυτές. Αυτό που διαφοροποιεί την έκδοση της Alpha Bank είναι η διάρκεια του ομολόγου, που είναι 5ετές, η πρώτη τέτοιας διάρκειας έκδοση από ελληνική τράπεζα έπειτα από πολύ καιρό, και αποτυπώνει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης για τη χώρα. Στόχος της Alpha είναι να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Διαβασμένη η ΕΚΤ για τους πλειστηριασμούς

Πολύ καλά ενημερωμένη φαίνεται ότι είναι η ΕΚΤ για το θέμα των πλειστηριασμών στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για τους πλειστηριασμούς, στην οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία «της πλήρους γεωγραφικής κάλυψης». Προφανώς, ο κ. Ντράγκι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, εκτός από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, όπου επικρατούν πιο ήπιες φωνές σε σχέση με τη σκοπιμότητα διενέργειας των πλειστηριασμών, υπάρχουν άλλοι σύλλογοι ανά την περιφέρεια, όπου οι πλειστηριασμοί είναι το κόκκινο πανί για τους επαγγελματίες του κλάδου. Μεταξύ αυτών είναι η Κέρκυρα και η Κρήτη. Σταδιακά, πάντως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει από αυτήν την Κυριακή, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι σύλλογοι των συμβολαιογράφων θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους και θα υποχρεωθούν να πάρουν και ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή