Αισιοδοξία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Αισιοδοξία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Με το φιλόδοξο στόχο να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν χθες εντατικές συνομιλίες μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Aγκελα Μέρκελ και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του Μάρτιν Σουλτς.

Στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι οι διαπραγματευτές των υποψήφιων εταίρων θέτουν ως στόχο να ολοκληρώσουν το κοινό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης εντός μιας εβδομάδας – κάτι που θα αποτελέσει θετική έκπληξη, δεδομένου ότι ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν κρατούσαν εβδομάδες ή και μήνες. «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να κινηθούμε προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξη και πολύ αποφασισμένη», δήλωσε σχετικά η καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ.

Τελευταία δημοσκόπηση για το τηλεοπτικό δίκτυο ARD καταγράφει την πίεση που δέχεται το SPD, μεγάλο μέρος των στελεχών και οπαδών του οποίου απορρίπτει μια νέα κυβερνητική συνεργασία με τη συντηρητική παράταξη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το SPD θα έπαιρνε μόλις 19% αν γίνονταν εκλογές αύριο, έναντι 12% του ακροδεξιού κόμματος AfD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή