Ποδόσφαιρο: Δοκιμασία σε Τρίπολη, Αγρίνιο

Ποδόσφαιρο: Δοκιμασία σε Τρίπολη, Αγρίνιο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά από την ασφάλεια της έδρας τους θα επιχειρήσουν οι δύο πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας να βελτιώσουν ή έστω να διατηρήσουν τη θέση τους στη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ που τον ακολουθεί κατά πόδας σε απόσταση ενός βαθμού έχουν δύσκολες αποστολές εκτός έδρας και κινδυνεύουν με απώλειες βαθμών σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της περιόδου, ένα μήνα πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν αύριο την αυλαία της αγωνιστικής στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα, ενώ στον αντίποδα, το κυριακάτικο πρόγραμμα το ανοίγει ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Ο Αστέρας Τρίπολης διατηρεί ευρωπαϊκές φιλοδοξίες σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία κι απ’ αυτή την άποψη, το ματς του Ολυμπιακού μοιάζει πιο επικίνδυνο. Η μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο απαγορεύτηκε, ενώ στην Τρίπολη μπορούν να βρεθούν μόνο μεμονωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού.

Οπως και η προηγούμενη, έτσι κι αυτή η αγωνιστική γίνεται σε δύο και όχι στις συνηθισμένες τρεις δόσεις. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει τρία ματς. Το ένα έχει μεγάλο φαβορί την ΑΕΚ κόντρα στην ελλιπέστατη

Λαμία στο ΟΑΚΑ και τα άλλα δύο είναι ανοικτά σε κάθε πρόβλεψη και πολύ κρίσιμα όσον αφορά τη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού, καθώς εμπλέκονται οι τρεις ομάδες που βρίσκονται (αρκετά μακριά από τις υπόλοιπες) στην ουρά της βαθμολογίας. Το παιχνίδι Κέρκυρα – Πλατανιάς είναι ένα κλασικό ντέρμπι ουραγών με τον νικητή να παίρνει το φιλί της ζωής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας Απόλλων – Παναθηναϊκός κυρίως λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι, σε σημείο να φτάσει ο Ουζουνίδης ένα βήμα πριν από την παραίτηση. Οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν χθες τον Βιγιαφάνες, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 χρόνων με την Αλάνιασπορ και ανακοινώθηκε, όπως και τον Ρέις το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε κοινή συναινέσει, ενώ στην πόρτα εξόδου βρίσκεται και ο Κουρμπέλης, καθώς σήμερα αναμένεται να τον παρακολουθήσουν άνθρωποι της Σαμπντόρια.

Στα άλλα τρία κυριακάτικα παιχνίδια πέρα απ’ αυτά των δύο πρωτοπόρων, οι γηπεδούχοι προβάλλουν ως φαβορί και θέλουν όλοι τους τη νίκη για να έχουν ανοικτό ευρωπαϊκό ορίζοντα. Και τα τρία διεξάγονται ταυτόχρονα, με τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο και την Ξάνθη να έχουν στην έδρα τους τον πρώτο λόγο απέναντι σε Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό αντίστοιχα. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζονται οι Περιστεριώτες, καθώς έχασαν πέντε βαθμούς τις τελευταίες δύο αγωνιστικές από τους έξι που διεκδίκησαν και έμειναν αρκετά πίσω από το α΄ γκρουπ στη βαθμολογία, πολύ μπροστά ακόμα, όμως, από τις υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν, έχοντας ρεαλιστικό στόχο μια θέση στην πρώτη πεντάδα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (19η αγων.): Σάββατο: Κέρκυρα – Πλατανιάς 15.00, Απόλλων – Παναθηναϊκός 17.15, ΑΕΚ – Λαμία 19.30, Κυριακή: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 15.00, Ξάνθη – Λεβαδειακός 17.15, Ατρόμητος – Λάρισα 17.15, Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 17.15, Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 19.30.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18 αγων.): Ολυμπιακός 41, ΠΑΟΚ 40, ΑΕΚ 38, Ατρόμητος 34, Πανιώνιος 27, Αστέρας Τρ. 26, Ξάνθη 24, Παναθηναϊκός 22, Λάρισα 21, Λεβαδειακός 21, Παναιτωλικός 19, Λαμία 19, ΠΑΣ Γιάννινα 19, Απόλλων 13, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 9 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή