Μπάσκετ: «Αιώνιο» ντέρμπι, αλλά μόνο για το γόητρο

Μπάσκετ: «Αιώνιο» ντέρμπι, αλλά μόνο για το γόητρο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ, δεν αποτελεί κίνητρο νίκης για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα συγκρουστούν μεθαύριο, στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Για πρώτη φορά, στην τελευταία οκταετία, η διεκδίκηση της πρώτης θέσης έχει κριθεί ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο, καθώς οι «πράσινοι» είναι αήττητοι έναντι των «ερυθρολεύκων» που έχουν γνωρίσει τρεις ήττες και μία εξ αυτών εντός έδρας από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Διαχρονικό κίνητρο υψίστης σημασίας είναι το γόητρο και για τις δύο ομάδες, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω… ερμηνείες. Αμφότεροι συνεχίζουν την πορεία τους στην Ευρωλίγκα και έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Mε την επόμενη προγραμματισμένη αναμέτρησή τους να είναι και πάλι στο ΟΑΚΑ, ύστερα απ’ έναν μήνα (2/3) για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, η χρονική συγκυρία του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού μπορεί να προσφέρει συμπεράσματα μόνο για την απόδοσή τους το συγκεκριμένο βράδυ.

Σε βάθος μερικών εβδομάδων, πολλά μπορούν να αλλάξουν για τη δυναμικότητά τους. Στο επικείμενο ντέρμπι, όμως, ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας και ψυχολογίας έχει το προβάδισμα, θέλει να φτάσει στο 3-0 στις νίκες και να παραμείνει αήττητος απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο στην Ευρωλίγκα. Ειδικά, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός… αρνείται να ηττηθεί, ακόμα και χωρίς πειστική εμφάνιση, λόγω του εγωισμού στην υπεράσπιση της ποιότητας τους που προβάλλουν οι παίκτες όταν βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Ο Ολυμπιακός καλείται να αμφισβητήσει τον Παναθηναϊκό και να «φρενάρει» τις άσχημες εκτός έδρας εμφανίσεις που είχε στην Ευρωλίγκα, καθώς μπορεί να είναι ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά η δημιουργία των ομάδων τους, έχει μονίμως ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανταγωνιστικότητας.

Mε πέντε παιχνίδια σήμερα θα αρχίσει η διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής: Κύμη – Λαύριο (16.30), Πανιώνιος – ΓΣΛ Φάρος (16.30), Ρέθυμνο – Κολοσσός (16.30), Τρίκαλα – ΑΕΚ (16.30) και Προμηθέας – ΠΑΟΚ (18.30), ενώ αύριο θα παίξουν Αρης – Κόροιβος (17.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή