ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ για Φιλοθέη, Ψυχικό και Δελφούς

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην έκδοση νέων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και ΕΝΦΙΑ με μείωση του οφειλόμενου ποσού προχωράει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τους ιδιοκτήτες σε Φιλοθέη και Ψυχικό.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών ζώνης που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου του ΦΑΠ για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013 για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014, 2015, 2016 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που ως τιμή ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ως τιμή ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται:

• Η τιμή της Β΄ και ΣT΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

• Η τιμή της Α΄ και Γ΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Επίσης, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝΦΙΑ έτους 2017 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

• Είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων (ΑΠΑΑ) και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών, Ν. Φωκίδας.

• Είναι εντός ΑΠΑΑ και βρίσκεται στους οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών, Ν. Φωκίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, από χθες 29/1/2018 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22.00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογουμένους που εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ