Σούπερ Λίγκ: Σασπένς, ομίχλη και αίμα…

Σούπερ Λίγκ: Σασπένς, ομίχλη και αίμα…

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναρρίχηση του ΠΑΟΚ στην κορυφή μετά την αγχωτική νίκη του στο Αγρίνιο σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ήταν η μόνη αλλαγή στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Κατά τα άλλα, τα… ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Πέρα από τη σκόνη που σηκώνουν κάθε Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις των διαιτητών με πολλά ειρωνικά σχόλια ένθεν κακείθεν και ανάλογες απαντήσεις, η διπλή επίθεση «σκιών» του υποκόσμου στον δημοσιογράφο Αρη Ασβεστά και στον οπαδό της ΑΕΚ που είχε καταθέσει πριν από δύο χρόνια μήνυση στους Περέιρα και Κασάμι, ήταν άλλη μία μαύρη κηλίδα που υπενθυμίζει σε όλους ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη, οργανωμένη προσπάθεια για να καθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο. Η αρχή έγινε το Σάββατο με τον ξυλοδαρμό του Αρη Ασβεστά από δύο άγνωστους που του είχαν στήσει καρτέρι, και η συνέχεια δόθηκε χθες, όταν τέσσερις άγνωστοι, φορώντας κράνη, επιτέθηκαν στον Χρήστο Γαρυφάλλου και τον ξυλοκόπησαν, σπάζοντάς του τη μύτη και πλευρά. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, αλλά τέτοια περιστατικά δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην εντατική.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση με την 7η σερί νίκη του, όλες τους με μηδέν παθητικό στην άμυνα και τον Πασχαλάκη στο τέρμα, ο οποίος «απειλεί» το μεγάλο ρεκόρ του Τάκη Οικονομόπουλου. Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στη δεύτερη θέση, με την ΑΕΚ να παραμένει τρίτη, μειώνοντας, όμως, τη διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς, στο πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας.

Η επόμενη αγωνιστική με το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη θα είναι καθοριστική και ενδεχομένως μοιραία για τον όποιο χαμένο, ειδικά εάν ο ΠΑΟΚ περάσει νικηφόρα από το Αγρίνιο. Και οι τρεις ομάδες της κορυφής δείχνουν μια κινητικότητα δύο 24ωρα πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, αλλά κρατούν ακόμη στάση αναμονής, περιμένοντας, προφανώς, κάποια ευκαιρία της τελευταίας στιγμής. Η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά στον δανεισμό του Βολκάν Σεν, οι παλινωδίες όμως της Τραμζοσπόρ μάλλον οδηγούν την υπόθεση σε ναυάγιο.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε χθες τον Μολέντο, που έφυγε για τη Βραζιλία, αναμένει την απόφαση για το αν είναι ελεύθερος ο Χουλτ ή όχι, ενώ είναι σε διαδικασία πώλησης του Κουρμπέλη, με δημοσιεύματα από την Ιταλία να αναφέρουν ότι η Σαμπντόρια βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ημέρα αποχαιρετισμού ήταν η χθεσινή και για τον Πλατανιά. Μετά την ήττα του στην Κέρκυρα, έλυσε τη συνεργασία του με τον Μάνουελ Ρόκα και αναζητεί τον αντικαταστάτη του. Σημαντική μεταγραφή έκανε ο Παναιτωλικός με την απόκτηση του 28χρονου χαφ Κρίστιαν Ερμπες, ο οποίος έχει διατελέσει και αρχηγός της Μπόκα Τζούνιορς!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή