Ενα εικοσιτετράωρο με τη χορογράφο Αντιγόνη Γύρα

Ενα εικοσιτετράωρο με τη χορογράφο Αντιγόνη Γύρα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς να περιγράψω ένα τυπικό εικοσιτετράωρό μου, μέσα σε μια ζωή που δεν έχει καθόλου σχεδόν ρουτίνα; Το σίγουρο είναι, ότι το πρωί βάζω από ένα έως τρία ξυπνητήρια και το βράδυ προσπαθώ να μην κοιμάμαι μετά τις 23.30, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η μέρα μου.

05.45

Το πρώτο ξυπνητήρι, για να ξυπνήσω την Ελένη και την Αύρα. Να ετοιμάσω πρωινό, φρέσκια πορτοκαλάδα και δημητριακά, κολατσιό και να τις δω λιγάκι γιατί ποιος ξέρει αν θα ξαναβρεθούμε μέσα στη μέρα.

06.35

Ξυπνητήρι Νο 2 για να ξυπνήσω την Αγγελική, τα ίδια με τα παραπάνω. Ευτυχώς κάποιες φορές σηκώνεται ο Δημήτρης και εναλλάσσουμε βάρδιες στον ύπνο. Πάντα κάναμε έτσι. Κι όταν θήλαζα, έβγαζα γάλα και το έδινε με το μπιμπερό. Τώρα είναι έφηβες και οι τρεις. Στύβουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα.

07.18

Κλείνει η πόρτα πίσω απ’ την Αγγελική. Αλλες φορές ξεκλέβω καμιά δυο ώρες ύπνο, άλλες είμαι ήδη στη στάση για το Α2, άλλες πίνω καφέ.

08.30 – 15.00

Ανάλογα τη μέρα. Μπορεί να έχω πρόβα πρωινή για τον «Βαθύ Αναστεναγμό» ή πριν απ’ αυτό για το «Αγόρι με τη Βαλίτσα» ή πριν απ’ αυτό για τη «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων». Μπορεί και να σκουπίζω-καθαρίζω τον Κινητήρα, αν είναι Τετάρτη πρωί, πριν κάνω Feldenkrais. Μπορεί να μαγειρεύω, να βάζω πλυντήρια και να απαντάω σε τηλεφωνήματα, mail, μηνύματα από το σπίτι. Γενικά, ένα δίωρο τη μέρα σίγουρα μιλάω στο τηλέφωνο, ενώ ταυτόχρονα κάνω κι άλλα πράγματα σχεδόν πάντα.

16.30

Προσπαθώ δύο-τρεις φορές τη βδομάδα να είμαι σπίτι για να φάμε οι πέντε μας. Γύρω από το τραπέζι βρίσκουμε ευκαιρία να πούμε τα ίδια και τα ίδια, να γκρινιάξουμε, να μοιραστούμε όνειρα και νέα, να μαλώσουμε, να γελάσουμε. Οι Αγοράδες κι εγώ. Love at first sight.

17.00 – 21.00

Τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα είμαι στον Κινητήρα. Να κάτσω με την υπέροχη βοηθό μου την Αγγελική να δούμε τις διοικητικές και οικονομικές ατελείωτες εκκρεμότητες, να οργανωθούμε, να δω τους μαθητές μας, να διδάξω (αν και φέτος διδάσκω μόνο στη Δήλο της Δήμητρας Χατούπη. Από τον Κινητήρα είπα να πάρω μια ανάσα… απαιτητικό πράγμα η διδασκαλία και ειδικά αν την κάνεις πάνω από είκοσι χρόνια non stop).

21.30 – 23.00

Σπιτάκι, χαλάρωση, κρασάκι, ταινιούλα, αγκαλιές, αγάπες. Ή μπαράκι, χαλάρωση, κρασάκι, φιλοθεραπεία, απαραίτητη για μια ισορροπημένη ζωή αυτή, το κρασάκι και φυσικά τα βιβλία στο κομοδίνο μου.

Γενικά νιώθω πολύ τυχερός άνθρωπος, έχω μια γεμάτη αγάπη και δημιουργικότητα ζωή, συνεργάτες που μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα και επειδή είμαι ολιγαρκής και ενάντια σε κάθε είδους ιδιοκτησία, νιώθω ελεύθερη. Δεν φοβάμαι τη σκληρή δουλειά και όσο μεγαλώνω, μαθαίνω να κάνω τα ίδια πράγματα, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Οπως λέει και το τραγούδι «Καταλαβαίνω καλά γι’ αυτό πηγαίνω όσο μπορώ πιο σιγά. Κανένας δεν μας κυνηγά, στο λέω αγάπη μου ξανά, ότι τα λίγα είναι πολλά κι είναι δική μας η ζωή μας».

​​Στις 9 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα ο «Βαθύς Αναστεναγμός», η νέα παράσταση της Αντιγόνης Γύρα και της νεοσύστατης ομάδας της ΓΑΒ, που συμπληρώνουν η Βίκυ Αδάμου (σκηνοθέτις, ηθοποιός) και ο Ιάσονας Βενετσανόπουλος (εικαστικός και περφόρμερ). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθούν στον Κινητήρα (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ. 210-92.48.328). Ερμηνεύουν: Βίκυ Αδάμου, Κωστής Δασκαλάκης, Νίκος Δραγώνας κ.ά. Guest: Ανα Σάντσεζ Κόλμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή