Τρέχουμε πίσω από το άγαλμα

Τρέχουμε πίσω από το άγαλμα

Κύριε διευθυντά

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα των Σκοπίων οδεύει σε λύση που επιβάλλουν τρέχουσες συγκυρίες και ισορροπίες. Νομίζω ότι η FYROM το «δικαιούται», αν σκεφθεί κανείς ότι ένα κρατίδιο φτωχό, με ποικίλα εσωτερικά προβλήματα, εκτός διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ, Ε.Ε.) κατάφερε να δημιουργήσει και να προβάλει την «ιστορία» του, να αναγνωρισθεί από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, να έχει οντότητα σε διεκδικήσεις και δικαιώματα, ενώ εμείς, όπως πάντα, αντί να χαράζουμε πολιτικές, τρέχουμε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι κυνηγώντας γεγονότα.

Θα ήθελα να προτείνω, τώρα που θα αλλάξουν όνομα το αεροδρόμιο και δρόμοι της γείτονος και θα απομακρυνθούν (αν απομακρυνθούν) αγάλματα του «ιστορικού παρελθόντος» της FYROM, να ζητήσουμε να μας δώσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου για να το στήσουμε κάπου στην Αθήνα, αφού, μέχρι τώρα, εμείς οι απόγονοί του δεν σκεφτήκαμε ή δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Ετσι, το ήδη εικοσαετές άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, που ακόμη δεν βρήκε τη θέση του σε δημόσιο χώρο, θα μπορέσει να μένει στην αποθήκη και να μην εκτίθεται σε περιβαλλοντική ρύπανση.

Εμείς έχουμε την ιστορία μας και τα απαράγραπτα ιστορικά μας δικαιώματα. Ας μας μείνει και κάτι από τη διαπραγμάτευση!

Νινα Μανωλακη, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή