Τόσκας: Αν ήταν ένα εκατομμύριο κόσμος, θα έφθανε μέχρι τους Αμπελόκηπους

Τόσκας: Αν ήταν ένα εκατομμύριο κόσμος, θα έφθανε μέχρι τους Αμπελόκηπους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύτως ακριβή χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με το πλήθος των συγκεντρωθέντων διαδηλωτών στο χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν «ήταν απολύτως ακριβή» και ότι «ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες» καθώς «έχει βγει από υπηρεσιακούς παράγοντες».

«Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ και το οποίο κατέγραφε την πυκνότητα του κόσμου σε λήψη από ελικόπτερο, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι αυτό τραβήχθηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ  ερωτηθείς γιατί στο συγκεκριμένο βίντεο, η ώρα ήταν σβησμένη, ο κ. Τόσκας σημείωσε:

«Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουνε αναληθές το βίντεο. Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας στο Σύνταγμα. Και η ημερομηνία του βίντεο ήταν 1η Ιανουαρίου, αλλά προφανώς η συγκέντρωση δεν έγινε 1η Ιανουαρίου».

Ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι «εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο κόσμος, τότε αυτός θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους»,

Όσον αφορά για τους λόγους που δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα ο κ. Τόσκας απάντησε: «Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα.«Την δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή