Ρώμη: Συμπλοκές της αστυνομίας με Κούρδους διαδηλωτές λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Ρώμη: Συμπλοκές της αστυνομίας με Κούρδους διαδηλωτές λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας τραυματίσθηκε σε συμπλοκές της ιταλικής αστυνομίας με Κούρδους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το Κάστρο Σάντ' Άντζελο, προσπάθησαν να πλησιάσουν στον ναό του Αγίου Πέτρου, όπου ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο. Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία που τους εμπόδισε, στις οποίες ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε και έπεσε στο έδαφος. Οι διαδηλωτές κράταγαν ένα πανό που έγραφε «Ερντογάν εκτελεστή», αναφερόμενοι προφανώς στην εκστρατεία της Άγκυρας στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας και τις μητέρες μας. Σήμερα βγήκατε χαμένοι και εσείς και ο πάπας», φώναξε χαρακτηριστικά μια από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή