ΚΚΕ: Νατοϊκά παιχνίδια προωθεί η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Νατοϊκά παιχνίδια προωθεί η κυβέρνηση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση καταλόγισε το ΚΚΕ, με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής. Για τον Περισσό, το βασικό συμπέρασμα από το συλλαλητήριο, τις ομιλίες και τα συνθήματα που κυριάρχησαν σε αυτό είναι ότι δεν αμφισβητούνται «τα επικίνδυνα νατοϊκά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγορεύοντας τους εμπρηστές των Βαλκανίων σε δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της συνεργασίας». Ετσι, σύμφωνα με το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, ενέργειες όπως το συλλαλητήριο και όσα ακούστηκαν εκεί συμβάλλουν στο να συγκαλύπτονται τα πραγματικά προβλήματα, ενώ την ίδια στιγμή διευκολύνουν την κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της ως ενδεδυμένη με τον μανδύα της προοδευτικότητας. Ως εκ τούτου, επισημαίνεται στο σχόλιο, «δεν προβάλλουν καμιά πραγματική λύση υπέρ του ελληνικού λαού, υπέρ όλων των λαών των Βαλκανίων».

Επιπλέον, το ΚΚΕ επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες» στη Ν.Δ. αλλά και σε όσες άλλες πολιτικές δυνάμεις με τη στάση τους, όπως αναφέρει, καλύπτουν «την καταδικασμένη –στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού– ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής”». Τέλος, κάνει αναφορά σε «τεράστια υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ, «τη στιγμή που και ο κυβερνητικός του συνεταίρος συμμετέχει στα συλλαλητήρια, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπήρχε με τέτοιες δυνάμεις και με παρόμοια συνθήματα στις “πλατείες των αγανακτισμένων”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή