ΚΟΣΜΟΣ

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών η αδελφή του Κιμ

A.P., REUTERS

Η νεότερη αδελφή του Κιμ, Κιμ Γιο Γιονγκ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΕΟΥΛ. Την παρθενική της εμφάνιση στην παγκόσμια σκηνή θα πραγματοποιήσει η 28χρονη αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς θα παραστεί αύριο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα. Στην αποστολή της Βόρειας Κορέας, η Κιμ Γιο Γιονγκ θα συνοδεύσει, μεταξύ άλλων, τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, και τον Τσόι Χούι, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Aθλησης.

Το γεγονός ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ θα περιλαμβάνεται στην αποστολή αξιολογείται από τη Σεούλ ως σημαντικό γεγονός, καθώς, εκτός από αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η ίδια είναι υψηλή αξιωματούχος στο κυβερνών Κόμμα των Εργατών. Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι αντιπρόεδρος του τμήματος προπαγάνδας και δράσης του κόμματος, το οποίο στοχεύει στην ιδεολογική καθοδήγηση μέσω των ΜΜΕ, της τέχνης και του πολιτισμού.

Αν και η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο φαίνεται να έχει αμβλυνθεί, ορισμένοι φοβούνται πως το ταξίδι ίσως μετατραπεί σε εστία διαμάχης μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον, αφού η Κιμ Γιο Γιονγκ είχε κατηγορηθεί από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.

Κατά τον καθηγητή Σιν Μπέομ Τσουλ, «ένα από τα θετικά σημεία της επίσκεψης είναι ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που μπορεί να στείλει ένα απευθείας μήνυμα από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται με τον Τσόι Χούι, γεγονός που σημαίνει πως η Βόρεια Κορέα ίσως χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσο προπαγάνδας». Στην τελετή έναρξης αναμένεται να παραστούν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ