ΚΟΣΜΟΣ

Δυσαρέσκεια Τραμπ για χειρισμό Κέλι

REUTERS

Ο Τζον Κέλι περπατά δίπλα στον Ρομπ Πόρτερ, ο οποίος παραιτήθηκε την Πέμπτη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι, εξαιτίας της στήριξης που προσέφερε στον παραιτηθέντα σύμβουλο του πρόεδρου Τραμπ, Ρομπ Πόρτερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για κακοποίηση από τις δύο πρώην συζύγους του. Ο Πόρτερ, μέλος του στενού κύκλου του Τραμπ και στενός συνεργάτης του Κέλι, παραιτήθηκε την Πέμπτη από τα καθήκοντά του. «Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα τις τελευταίες ημέρες στον χειρισμό της υπόθεσης αυτής», παραδέχθηκε χθες ο Ραζ Σα, στέλεχος του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Παρότι οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση των συζύγων του Πόρτερ έγιναν στις αρχές της εβδομάδας, ο Κέλι γνώριζε ήδη για τις καταγγελίες αυτές από το FBI. Οταν ο Πόρτερ προσπάθησε πριν από ένα μήνα να εξασφαλίσει διαβάθμιση ασφαλείας, το FBI απέρριψε το αίτημά του, πρωτοφανές για στέλεχος του Λευκού Οίκου. Μετά την αποκάλυψη της κακοποίησης των συζύγων του Πόρτερ, τα στελέχη της προεδρίας συσπειρώθηκαν γύρω από αυτόν. Τη στήριξή του είχε εκφράσει στον Πόρτερ ο Κέλι, αν και μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από τα τραύματα της πρώην συζύγου του Πόρτερ, ακόμη και ο Κέλι μετέβαλε τη στάση του.

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ στράφηκε στον επίσης παραιτηθέντα προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρινς Πρίμπους, για να εκφράσει τα παράπονά του για τον διάδοχό του, Τζον Κέλι. «Στη δυτική πτέρυγα, πολλά πρόσωπα πέφτουν σε δυσμένεια ή αναβαθμίζονται έξαφνα, με τέτοια ταχύτητα, που είναι άγνωστο ποιος επηρεάζει πραγματικά τον πρόεδρο στις αποφάσεις του», έγραφαν χθες οι Times της Νέας Υόρκης.

Ο πιθανός αντικαταστάτης

Τη δυσμένεια του Κέλι επιβεβαιώνουν άλλα στελέχη της προεδρίας, που αποκαλύπτουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος Τραμπ άρχισε να ρωτάει τη γνώμη τους για τον Μικ Μαλβέινι, τον σημερινό επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, ως πιθανό αντικαταστάτη του Κέλι.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ