ΕΛΛΑΔΑ

Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Ερχονται καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τρίτης από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με  έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη:

Νωρίς το πρωί τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία. Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, κυρίως η Δυτική και Νότια, η Κεντρική Στερεά και πιθανόν η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο, σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία(στα δυτικά και βόρεια) και τη Βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

Την Τετάρτη:

Μέχρι τις πρωινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος.

Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.

Χιονοπτώσεις, πιθανόν ισχυρές, θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ