Πώς ένα ολόγραμμα που ονομάζεται Πόπι έγινε ποπ σταρ

Πώς ένα ολόγραμμα που ονομάζεται Πόπι έγινε ποπ σταρ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To TRL του MTV καλωσόρισε την Πόπι, ένα υπέρλαμπρο αστέρι με δέρμα τέλειο για ολόγραμμα, γκαρνταρόμπα Ιαπωνέζας μαθήτριας και μια φωνή που θυμίζει αυτή της Μπέτι Μπουπ. Για μεγάλο μέρος της εκπομπής, καθόταν ήσυχα στον καναπέ και στοίβαζε μεθοδικά γλυκίσματα σε ένα γυάλινο τραπέζι. Ενας χειριστής που ονομαζόταν Τιτάνικ Σινκλέρ την ακολουθούσε εξηγώντας «καθιστώ βέβαιο ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει λανθασμένα». Οταν ερωτήθηκε η Πόπι τη γνώμη της για τα Grammy, που είχαν προβληθεί το προηγούμενο βράδυ, απάντησε: «Α, δεν τα θυμάμαι». Στη συνέχεια άλλαξε ρούχα έτσι ώστε να μοιάζει σαν όμορφος κρόκος αυγού και τραγούδησε το «Bleach Blond baby», ένα τραγούδι για το πώς γεννήθηκε με πλήρες μεϊκάπ, μανικιούρ και πεντικιούρ.

Η Πόπι είναι μια ρομποτική ποπ σταρ. Αρχικά εμφανίστηκε στο YouTube το 2014 σε ένα βίντεο όπου τρώει μαλλί της γριάς ενώ ακούγονται οι θόρυβοι του μασουλήματος. Οταν μιλάει έχει το περιορισμένο λεξιλόγιο μιας ψηφιακής βοηθού και επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια.

Η γυναικεία ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται γύρω μας παντού. Οι ψηφιακές βοηθοί όπως η Siri της Apple, η Alexa της Amazon και η Cortana της Microsoft διαθέτουν γλυκές γυναικείες φωνές και είναι προγραμματισμένες να απαντούν στα σεξιστικά σχόλια με πνευματώδεις αντίλογους. Με τη βοήθεια της μηχανικής γνώσης, μια κοινότητα Redditors δημιουργεί ψεύτικα πολύ ρεαλιστικά πορνό που αναμειγνύουν τα πρόσωπα γνωστών ηθοποιών στα σώματα πορνοστάρ.

Προγράμματα σαν την Πόπι παίζουν με τη φύση ακόμα και αυτής της διαδικτυακής φήμης όπου τα γυναικεία σώματα χαρτογραφούνται στις κοινωνικές πλατφόρμες όπου κατοικούν και διαρκώς λαμβάνουν νέα μεγέθη, προσαρμόζονται και αναβαθμίζονται προκειμένου να ευχαριστήσουν τους ακολούθους τους.

Τα βίντεο της Πόπι στο YouTube τα έχουν δει περισσότερο από 257 εκατομμύρια φορές και σήμερα η προσωπικότητά της έχει διεισδύσει στην κουλτούρα. Κατάφερε να εμφανιστεί στην εκπομπή «Today», διαθέτει δικό της πανό στην Τάιμς Σκουέρ, μια σειρά στο Comedy Central Snapchat και μια χορηγία από τη Sanrio.

Αν η Πόπι είναι ένα άτομο που δρα σαν ρομπότ, η Λιλ Μικουέλα είναι μια δημιουργία που εμφανίζεται σαν άνθρωπος. Είναι ένα μοντέλο του Instagram, κατασκευασμένο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, που εμφανίζεται σε πραγματικό φόντο μαζί με πραγματικούς ανθρώπους και ντύνεται με πραγματικά ρούχα, που μπορεί κάποιος να αγοράσει. Η εμφάνισή της (τεράστια χείλη, παχιά φρύδια και φακίδες) είναι μια εκδοχή του προτύπου της ομορφιάς που κατέλαβε την πλατφόρμα κάνοντας τις γυναίκες να μοιάζουν μεταξύ τους και να είναι όλες εξωπραγματικές.

Οι ηλεκτρονικές γυναικείες φιγούρες σχεδιάστηκαν να μοιάζουν με τους αστέρες του Ιντερνετ ή ίσως και οι αστέρες του Ιντερνετ να σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με τις γυναικείες αυτές φιγούρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή