Δέκα κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα την Τετάρτη

Δέκα κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα την Τετάρτη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα –η προσεχής Τετάρτη για συζήτηση και λήψη απόφασης– και δέκα κάλπες –όσα τα πολιτικά πρόσωπα που «δείχνει» η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ–, περιλαμβάνει η κατ’ αρχήν απόφαση της πλειοψηφίας αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Αυτό κατέστη σαφές στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, από την οποία, πάντως, προέκυψε ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή και τελικώς να υιοθετηθεί η απορριφθείσα, χθες, πρόταση της Ν.Δ. να διεξαχθεί η ψηφοφορία με μία κάλπη.

Η απόρριψη στηρίχθηκε στο ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν μπορούν βάσει του Κανονισμού να ψηφίσουν για τις υποθέσεις που τα αφορούν. Πώς, λοιπόν, θα ψήφιζαν οι νυν βουλευτές Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος, Αδ. Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς αν υπήρχε μόνο μία κάλπη; Με τις δέκα διαφορετικές διασφαλίζεται ότι έκαστος εξ αυτών θα μπορεί να ψηφίσει μόνο στις υπόλοιπες εννέα. Στη θεωρητική περίπτωση, ωστόσο, κατά την οποία για δικούς τους λόγους οι πέντε προαναφερθέντες δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, τότε είναι ενδεχόμενο η εθνική αντιπροσωπεία να εξετάσει το ενδεχόμενο της μιας κάλπης.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, άγνωστο παραμένει αν θα εξακολουθούν να υπάρχουν δέκα διαφορετικά ψηφοδέλτια ή ένα κοινό για όλους. Σε κάθε περίπτωση, ερωτήματα ανακύπτουν και για το τι θα αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο, εκτός από τα ονόματα των δέκα πολιτικών και την τριπλή δυνατότητα επιλογής ψήφου: «ναι», «όχι», «παρών».

Ωστόσο, η πρόθεση της πλειοψηφίας να αναγράφονται και τα αδικήματα που εμπεριέχονται στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ελέγχεται ως προς το εάν είναι συμβατή με τον Κανονισμό. Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα στείλει υπόμνημα, καθώς θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή