Λαγκάρντ: Υπό εποπτεία η Αθήνα και μετά το πρόγραμμα

Λαγκάρντ: Υπό εποπτεία η Αθήνα και μετά το πρόγραμμα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως αναμένει ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα τελειώσει τον Αύγουστο. Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. "Οι Ευρωπαίοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και ως εκ τούτου έχουν έννομο συμφέρον να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να κάνει όσα έχει υποσχεθεί", σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλώντας τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βελτιώσει τις ευκαιρίες των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας. Χρειάζονται "σημαντικές επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας, για παράδειγμα στον τομέα των υποδομών. Με αυτό δεν εννοώ μόνο περισσότερες γέφυρες, δρόμους ή ψηφιακά δίκτυα, αλλά και επενδύσεις στην εκπαίδευση και στη νεολαία", τόνισε στη SZ.

Οι γυναίκες πρέπει να μπουν πιο μαζικά στην αγορά εργασίας "προκειμένου να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού. Παρά το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες από ποτέ εργάζονται στη Γερμανία, οι περισσότερες είναι μερικής απασχόλησης και με χαμηλότερους μισθούς. Αυτό πρέπει να αλλάξει".

Η υποψηφιότητα της Αντρέα Νάλες για την προεδρία του SPD δεν ήταν "έκπληξη" για την Κριστίν Λαγκάρντ. "Είναι πάντα πεποίθησή μου ότι οι γυναίκες καλούνται σε δύσκολες στιγμές, και αν το SPD ορίσει τελικά μια γυναίκα ως πρόεδρό του, είναι επειδή χρειάζεται νέα ενέργεια και πρέπει να ξαναγίνει δυνατό".

Η επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί ότι υπάρχουν "τεράστιες προκλήσεις" για τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση. "Η κλιματική αλλαγή, η φοροδιαφυγή, η γήρανση του πληθυσμού δεν σταματούν στα εθνικά σύνορα", επισήμανε. Σε αυτό προστίθενται τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Λαγκάρντ είπε τέλος ότι επί του παρόντος δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει μια κορυφαία θέση στην Ευρώπη. "Έχω συμφωνία με το ΔΝΤ", είπε. Ωστόσο, στην σημερινή γεωπολιτική κατάσταση, η Ευρώπη έχει "εξαιρετική ευθύνη για τον υπόλοιπο κόσμο και εάν το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνουμε".

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή