Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματά, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σχόλια εκπροσώπου του Τούρκου ΥΠΕΞ για την συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στον σταθμό Alpha.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σχόλια εκπροσώπου τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε τα εξής:

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή