Αυστηρή προειδοποίηση Ερντογάν στη συριακή κυβέρνηση

Αυστηρή προειδοποίηση Ερντογάν στη συριακή κυβέρνηση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Συρίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση της Συρίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες έαν καταλήξει σε συμφωνία με τους Κούρδους κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφρίν» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

Όπως αναφέρει το Reuters, το CNN Turk μετέδωσε ότι ο Ερντογάν ξεκαθάρισε στον Πούτιν ότι η επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί, όπως έχει προγραμματιστεί.

Την ίδια ώρα, πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία ανέφερε ότι οι δύο πρόεδροι ζητήσαν και για τη διαδικασία εγκατάστασης νέων φυλακίων επιτήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι χώρες τους είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιντλίμπ και την περιοχή του Αφρίν όπου η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες στο Καζακστάν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της Συρίας.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή