Περιορισμένες απώλειες την Τρίτη στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένες απώλειες την Τρίτη στο Χρηματιστήριο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς φρέσκα κεφάλαια και σε συνδυασμό με την οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο Novartis και τη μη λήψη απόφασης στο Eurogroup για εκταμίευση δόσης, το χρηματιστήριο δείχνει στάσιμο και αδύναμο να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, με τη μεταβλητότητα (volatility) να κυριαρχεί στις συναλλαγές.

Η χθεσινή συνεδρίαση κινήθηκε σε υποτονικά επίπεδα, καθώς η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η αξία των πακέτων αφορούσε κεφάλαια ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,50% στις 841,83 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 836,09 μονάδων (-1,18%) και 848,49 μονάδων (0,29%). Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί ένα ανοδικό τριήμερο με συνολικά κέρδη 2,94% για τον Γενικό Δείκτη και ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης κατά 1,86 δισ. ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 2.159,92 μονάδες, ενώ στο -0,56% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap και στις 1.302,63 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 913,76 μονάδες.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής της χώρας στις αγορές μπορεί να γίνει πιο δύσβατος τους επόμενους μήνες, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για επιδείνωση της διεθνούς συγκυρίας, με διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ και γενικευμένη άνοδο των αποδόσεων ομολόγων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η αγορά αντιπαρήλθε το θετικό στοιχείο που ήταν η αναβάθμιση της χώρας από τη Fitch την περασμένη Παρασκευή, συνοδευόμενη από την εκτίμηση ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα βελτιωθεί, οι Ευρωπαίοι θα προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους μέσα στο 2018 και η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη κατέγραψε ο τίτλος της Lamda Development σε ποσοστό 5,38% με κλείσιμο στα 7,09 ευρώ και ακολούθησε με μικρότερα κέρδη 0,58% ο ΟΤΕ που διαμορφώθηκε στα 12,21 ευρώ. Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ που υπέστη απώλειες 3,02% και έκλεισε στα 2,764 ευρώ. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν επίσης και οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,32%), του ΑΔΜΗΕ (-2,22%) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (-2,06%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή