Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπαρτσελόνα πήρε αποτέλεσμα στο Λονδίνο

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπαρτσελόνα πήρε αποτέλεσμα στο Λονδίνο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι επέλεξε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στον αγώνα, δεδομένων των προσώπων που επέλεξε ο Αντόνιο Κόντε, καθώς οι «μπλε» αγωνίστηκαν χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, έχοντας τον Αζάρ σε ρόλο κρυφού φορ. Παρά τη συντριπτική πλην ανούσια κατοχή της μπάλας από την Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι ήταν εκείνη που έχασε τις σπουδαίες ευκαιρίες, σημαδεύοντας δύο φορές το δοκάρι στο 33΄ και στο 41΄, σε ισάριθμα σουτ του Γουλιάν. Ο ίδιος ποδοσφαριστής όμως με καταπληκτικό συρτό σουτ στο 62΄ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, δικαιώνοντας τη λογική του προπονητή του στο παιχνίδι. Οπως ήταν αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε ψηλά αναγκάζοντας σε λάθη την άμυνα της Τσέλσι. Σε ένα από αυτά προήλθε και το κλέψιμο του Ινιέστα που στη συνέχεια πάσαρε στον Μέσι, για την ισοφάριση στο 75΄. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τη λάνθασμένη παράλληλη μεταβίβαση του Κρίστενσεν και ο Αργεντίνος σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Τσέλσι, στο ένατο παιχνίδι της καριέρας του με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν ουσιαστικά εξασφάλισε από χθες την πρόκρισή της συντρίβοντας την Μπεσίκτας με 5-0. Οι πρωταθλητές Γερμανίας, που είχαν περισσότερες από 30 τελικές προσπάθειες, ουσιαστικά εκμεταλλεύθηκαν τον παίκτη παραπάνω, καθώς ο Βίντα αποβλήθηκε στο 16΄ για σκληρό μαρκάρισμα στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Δύο γκολ σκόραρε ο Μίλερ (43΄, 66΄), ένα ο Κομάν στο 53΄και άλλα δύο ο Λεβαντόφσκι στο 79΄ και στο 88΄, για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του Χάινκες.

Το τελευταίο από τα μεγάλα ονόματα του Τσάμπιονς Λιγκ που μπαίνει στην πρώτη πράξη της φάσης των «16» είναι σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας στην Ισπανία τη Σεβίλλη, νικήτρια των τριών προηγούμενων Γιουρόπα Λιγκ, σε μια σύγκρουση που έτσι φέρνει αντιμέτωπες δύο εξπέρ των νοκ άουτ, αλλά με ένα ξεκάθαρο φαβορί.

«Πρέπει να ολοκληρώνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε, διότι οι αγώνες μπορεί να τουμπάρουν μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο», δήλωσε ο τεχνικός της Σεβίλλης, Βιτσέντσο Μοντέλα, φοβούμενος ότι απέναντι στη σκληρή άμυνα του Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει μεγάλο πρόβλημα απόψε.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μουρίνιο έχει αρκετούς τραυματισμούς που τον πονοκεφαλιάζουν, δηλώνοντας ότι οι «Μάρκος Ρόχο, Φιλ Τζόουνς, Μαρουάν (Φελαϊνί) και Ζλάταν (Ιμπραΐμοβιτς) δεν νομίζω ότι έχουν πιθανότητες, όσο για τον Πολ (Πογκμπά) δεν ξέρω. Αρα φτάνουμε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή με προβλήματα».

Παράλληλα η πρώην ομάδα του κ. Μοντέλα, η Ρόμα, δοκιμάζεται στην Ουκρανία, στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ για το Τσαμπιονς Λιγκ στο «Μέταλιστ Στάντιουμ» του Χαρκόβου. Οι Ουκρανοί είναι πλήρεις, πέρα από τον τιμωρημένο λόγω ντόπινγκ Ντάριο Σρνα, ενώ από τους Ιταλούς θα λείψουν οι τραυματίες Μαξίμ Γκοναλόν και Ρικ Κάρσντροπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή