Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/02/18)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το σίριαλ αναζήτησης επενδυτών

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όπως φαίνεται, για το deal Εθνικής Ασφαλιστικής και Exin Financial Services Holdings, που ψυχορραγεί λόγω της αδυναμίας του αναδόχου στον διαγωνισμό να συγκεντρώσει τα κεφάλαια των 718 εκατ. ευρώ. Χθες, με επιστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ΤτΕ, ο επικεφαλής της Exin, Ματ Φέρφιλντ, ζήτησε από την εποπτική αρχή νέα παράταση προκειμένου να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για τη συμπλήρωση του χρηματοδοτικού σχήματος, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ της αναζήτησης επενδυτών. Να σημειωθεί ότι η 21η Φεβρουαρίου ήταν η προθεσμία που είχε ζητηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από την Exin για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με το βρετανικό fund Broadwell Capital, ενώ με διαρροές από την αρχή της εβδομάδας πηγές του Exin Group άφηναν να εννοηθεί ότι είναι στην τελική φάση για την εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων. Σε κάθε περίπτωση, καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραμένει η 28η Μαρτίου.

Σχέδια για τη στέγαση των αστέγων

Πρόσκληση προς τους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων να καταθέσουν σχέδια ένταξης των αστέγων σε διαμερίσματα, απευθύνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους». Πρόγραμμα το οποίο επιδοτεί τη στέγαση σε διαμερίσματα ανθρώπων που μένουν σε ξενώνες, στον δρόμο ή σε επισφαλή στέγη, καλύπτει λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλες βιοτικές ανάγκες και, παράλληλα, επιδιώκει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η 30ή Μαρτίου.

Αγονος ο πλειστηριασμός της «Πετζετάκις» στη Θήβα

Αγονος ήταν ο χθεσινός πλειστηριασμός του εργοστασίου της πτωχευμένης εταιρείας «Α. Γ. Πετζετάκις» στην περιοχή Χασάνη-Δερβίση στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υψηλό τίμημα της πρώτης προσφοράς, που ανήλθε στα 12 εκατ. ευρώ, ήταν η βασική αιτία που δεν εμφανίσθηκε ενδιαφερόμενος. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εφόσον η τιμή πέσει αρκετά κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ, πιθανότατα να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 2-3 εταιρείες που θα ήθελαν να αποκτήσουν το ακίνητο των 245.718,49 τετραγωνικών μέτρων μαζί με τον βιομηχανικό εξοπλισμό.

«Διεθνής πρέσβης» ο Αντετοκούνμπο

Λάμψη από NBA και χρώμα ελληνικό αποκτά η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI). Πλέον, μέλος της ομάδας του THI ως «διεθνής πρέσβης» είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Eλληνας καλαθοσφαιριστής νιγηριανής καταγωγής, που σήμερα αγωνίζεται με την ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς στο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, κερδίζοντας παγκόσμια αναγνώριση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι το παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς, το οποίο μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και άλλα προγράμματα στοχεύει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επιβλήθηκε στη ΔΕΠΑ

Πρόστιμο 60.000 ευρώ κόστισαν στη ΔΕΠΑ τα αποτελέσματα της αυτεπάγγελτης έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την απόφασή της απείλησε τη ΔΕΠΑ με επιπλέον πρόστιμο και χρηματική ποινή, αν βεβαιωθεί η συνέχιση ή η επανάληψη των παραβάσεων που διαπίστωσε. Η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν συμμορφώθηκε με την 1η από τις 7 δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι αυτής. Συγκεκριμένα, με την υποχρέωσή της να προσφέρει από τις 30 Νοεμβρίου 2012 και εφεξής στους πελάτες της συγκεκριμένο τύπο σύμβασης πώλησης φυσικού αερίου, χωρίς την υπηρεσία μεταφοράς φυσικού αερίου και να μη διαφοροποιεί τις αποσυζευγμένες συμβάσεις ως προς την τιμή προμήθειας φυσικού αερίου από τους όρους των συζευγμένων συμβάσεων αλλά και να μη χορηγεί βάσει των όρων τους ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο οποιοδήποτε κίνητρο για τη σύναψη συζευγμένης σύμβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή