Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: Mόνο το γκολ τής έλειψε

Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: Mόνο το γκολ τής έλειψε

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Γιουρόπα Λιγκ έμεινε η ΑΕΚ, μετά το 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολυμπίνσκι», αποχαιρετώντας τη διοργάνωση αήττητη, σε ένα όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο. Η αίσθηση που μένει, είναι πως πέρασε η λιγότερο καλή ομάδα, καθώς η ΑΕΚ ήταν ανώτερη τόσο στο πρώτο παιχνίδι, όσο και στη χθεσινή ρεβάνς που διεξήχθη υπό πολικές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ασταμάτητο πρέσινγκ, κλασικές ευκαιρίες με σπουδαιότερη του Μασούντ, από αυτές που λέγεται πως «δεν χάνονται», συνέθεσαν το χθεσινό σκηνικό στο παγωμένο Κίεβο, αλλά η πρόκριση τελικώς δεν κατακτήθηκε, αφήνοντας μια «γλυκόπικρη» γεύση στην ομάδα, τον προπονητή και τον κόσμο της Ενωσης. Γλυκιά από την πορεία της ΑΕΚ και «πικρή» για τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε η Ενωση από τη συνέχεια της διοργάνωσης, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή κλήρωση της φάσης των «16». Αναμφίβολα η ΑΕΚ με την εικόνα της έκανε περήφανους τους οπαδούς της και είχε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της από την περιπέτεια της Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Σέρχιο Αραούχο που δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ. Αλλα δύο σουτ από Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Μπόικο, ενώ λίγο πριν από το ημίχρονο, ένα λάθος στην άμυνα της Ντιναμό Κιέβου παραλίγο να φέρει το 0-1, αλλά ο Μορόζιουκ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την μπάλα, προλαβαίνοντας τον Μασούντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ ήταν διαρκώς έξω από την περιοχή της Ντιναμό και στο 51΄ έγινε το… απίστευτο. Ο Μπακασέτας σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μασούντ, που σούταρε από τα δύο μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σε μια τρομερή ευκαιρία για την ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ επηρεάστηκε για περίπου ένα δεκάλεπτο και η Ντιναμό έχασε ευκαιρία με τον Μοράες, αλλά ο Μπακάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια, η Ενωση ανέβασε και πάλι την απόδοσή της αλλά τα σουτ της δεν βρήκαν στόχο, ενώ πολλά κόρνερ πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Από το 75ο λεπτό κι έπειτα που έγιναν οι αλλαγές του Χιμένεθ η ΑΕΚ παρουσίασε ανομοιογένεια, χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε «συγχαρητήρια» στην Ντιναμό, αλλά τόνισε πως «σε κάποιες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο είναι άδικο. Ημασταν καλύτεροι και στην Αθήνα και στο Κίεβο, η ουκρανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, αλλά εμείς όχι. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες μου, θα σκεφτούμε μόνο σήμερα τον αποκλεισμό και από αύριο (σ.σ. σήμερα) σκεφτόμαστε τον Ατρόμητο». Δίκαια χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδας του ο προπονητής της Ντιναμό κ. Χάσκεβιτς, που στάθηκε στο γεγονός ότι η ουκρανική ομάδα ήταν πιο έμπειρη, πράγμα που καθόρισε την πρόκριση.

Τραυματίας αποχώρησε ο Μπακάκης που είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αγώνα της Δευτέρας στο Περιστέρι. Ο Ελληνας αμυντικός ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, μαζί με Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλο και Μπακασέτα. Οκτώ ισοπαλίες και 2 νίκες ήταν ο απολογισμός της ΑΕΚ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ και η αναρρίχηση στη βαθμολογία της UEFA, όπως και η σταδιακή ανάκτηση του ευρωπαϊκού της κύρους, είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73΄ Γιακουμάκης), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Αραούχο.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς, Γκονζάλες, Μοράες (90+4΄ Σαπαρένκο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή