Και ο Μουρίνιο το… βιολί του

Και ο Μουρίνιο το… βιολί του

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μυαλό στο Στάμφορντ Μπριτζ και με ήρωα τον τερματοφύλακα Δαβίδ Δε Χέα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολιάστηκε αρνητικά για την απόδοσή της στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη λευκή ισοπαλία στη Σεβίλλη, αλλά όσο και αν φωνάζει ο Τύπος, ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέρει ότι η δουλειά του έγινε με το μικρότερο δυνατό κόστος, έστω κι αν δεν πέτυχε εκτός έδρας γκολ.

Τι κι αν φωνάζουν αγγλικές και ισπανικές εφημερίδες ότι ο Πορτογάλος πάρκαρε πάλι το… πούλμαν της ομάδας μπροστά στην εστία, η ουσία είναι ότι με το 0-0 της Ανδαλουσίας η Γιουνάιτεντ παραμένει το φαβορί για μια θέση στα προημιτελικά και δεν θα είναι πολύ πιο κουρασμένη από την αντίπαλο στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι μεθαύριο το απόγευμα στο Λονδίνο, παρότι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε μια επιπλέον ημέρα ανάπαυσης και δεν είχε ταξίδι όπως η Γιουνάιτεντ.

Πούλμαν βεβαίως δεν έβαλε μπροστά στο τέρμα ο Μουρίνιο, έβαλε όμως τον Δε Χέα, τον Ισπανό πορτέρε που είναι σε σπουδαία φόρμα φέτος και επανειλημμένα απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του στο Σάντσεθ Πιθχουάν το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικά η απόκρουσή του στο τέλος του α΄ ημιχρόνου σε εξ επαφής προσπάθεια του Κολομβιανού Λουίς Μουριέλ ήταν… συλλεκτικό κομμάτι. «Κίνησε σωστά το σώμα του… θα μπορούσα να το στείλω στη γωνία, αλλά επέλεξα τη δύναμη αντί για το πλασέ, και είναι τρομερός τερματοφύλακας», παραδέχθηκε ο Μουριέλ για τον Δε Χέα.

Επρόκειτο για μόλις μία από τις 25 τελικές προσπάθειες των Σεβιγιάνων, έναντι έξι των Αγγλων. Μολαταύτα ο κ. Μουρίνιο ισχυρίστηκε μετά το παιχνίδι ότι «ολοκληρώσαμε το ματς με περισσότερο χώρο από όσον είχαμε στην αρχή, με περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αν με ρωτήσετε αν είναι καλό το αποτέλεσμα, θα πω ότι δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό», είπε.

Στον άλλο προχθεσινό αγώνα, τη νίκη της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1 επί της Ρόμα με ανατροπή, ο τεχνικός των Ιταλών Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο ήταν έξαλλος με τα λάθη των παικτών του: «Η ομάδα μου έκανε πολλά λάθη σχολικού επιπέδου, από παίκτες που είναι πεπειραμένοι. Μας λείπει η ικανότητα να διατηρούμε τη δυναμική μας και να αποδίδουμε όταν έρχονται δυσκολίες σε ένα παιχνίδι», είπε, την ώρα που τα ευρωπαϊκά φώτα έπεσαν πάνω στον Βραζιλιάνο Φρεντ, σκόρερ του νικητήριου τέρματος από εκτέλεση φάουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή