Νέα επίδειξη ισχύος από Ερντογάν

Νέα επίδειξη ισχύος από Ερντογάν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Για παγκόσμια αντιτουρκική προπαγάνδα οποία βασίζεται σε ψέμματα έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας ότι αυτή θα αποτύχει. 

 
«Το να ξεκινάνε έναν παγκόσμιο πόλεμο προπαγάνδας, βασισμένη σε ψέματα, διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία στο έδαφος, δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς»,  είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην επαρχία Καχραμάνμαρας.
 
«Αυτοί που μας βλέπουν σαν την Τουρκία του χθες και μας συμπεριφέρονται κατ αυτόν τον τρόπο, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν σταδιακά την αλήθεια», πρόσθεσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία
 
Οι αναφορές του πάντως σε ενδεχόμενη επιστράτευση προκάλεσαν πανικό σε χιλιάδες Τούρκων που έσπευσαν μαζικά να δουν πού παρουσιάζονται βάσει των φύλλων πορείας τους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τόσο η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αλλά και πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης. 

 
«Ας είναι κάθε ένας σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση. Βρισκόμαστε λίγο πριν από μια νέα ανάσταση. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, θα σπεύσουμε με πρώτο εμένα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκία που έκανε επίσης λόγο για θερμό καλοκαίρι. 

 
Επιπλέον ο Ερντογάν απερριψε του ισχυρισμούς ότι στο στόχαστρο των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία έχουν μπει άμαχοι 
 
«Δεν είναι στη φύση μας να σκοτώνουμε αμάχους, αλλά στη δική τους», απάντησε. 
 
Αργότερα, παρακολουθώντας άλλη κομματική εκδήλωση στη γειτονική επαρχία του Οσμάνιγιεμ, ο Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι τη διεθνή κοινότητα για ουσιαστική αδιαφορία απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γούτα,
 
«Μιλάνε όλοι για  ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί οι πολίτες της Γούτα δεν έχουν δικαιώματα;», διερωτηθηκε ενώ αναφερόμενος στη δραστηριότητα του PKK στο Αφρίν, σημείωσε: »Κοιτάξτε αυτούς που προκαλούσαν  τη χώρα μας ένα μήνα πριν. Τώρα εκλιπαρούνε και κλαίγονται στους αφέντες τους στη Δύση, λέγοντας ‘σώστε μας’

 
Αλλά δεν έχει σημασία σε ποιον κλαίγονται  ή ποιόν εκλιπαρούν , εμείς θα τους δώσουμε ό,τι τους αξίζει. 
 
Η Τουρκία συμπληρώνει σήμερα 35 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν της Συρίας κατά τις οποίες όπως ανέφερε ο Ερντογάν «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή