Γραφείο Ερευνας και Ανάπτυξης ανοίγει η Tesla στην Αθήνα

Γραφείο Ερευνας και Ανάπτυξης ανοίγει η Tesla στην Αθήνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός μικρού κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα στελεχώνεται από μηχανικούς υψηλής κατάρτισης, επιβεβαίωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρίας, «η συγκεκριμένη ομάδα θα εστιάσει αποκλειστικά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης ώστε να επιταχύνει  την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία διαμέσου στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ».

Όπως επισημαίνει το electrek, τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla είναι Έλληνες και αποφοίτησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Λάσκαρη, τον Κωνσταντίνο Μπούρχα και τον Βασίλη Παπανικολάου. Και οι τρεις τους εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στο Πάλο Άλτο.

Η εταιρεία θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει περισσότερους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς μέσω ενός γραφείου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μηχανικοί και καλά πολυτεχνεία  που προσφέρουν εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η ερευνητική ομάδα θα είναι αρχικά μικρή και θα αποτελείται από 10 μηχανικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή