Spiegel: ΔΝΤ και ΕΚΤ αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότητα της ελληνικής εξόδου

Spiegel: ΔΝΤ και ΕΚΤ αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότητα της ελληνικής εξόδου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΕΚΤ και ΔΝΤ αμφιβάλλουν για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική φερεγγυότητα της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αμφιβάλλουν για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας. Η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται να βγαίνει από την κρίση. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιο το κατά πόσο η χώρα θα είναι σύντομα σε θέση να δανείζεται σε μόνιμη βάση χρήματα από τις διεθνείς χρηματαγορές», σημειώνει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι «ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ των χωρών της ευρωζώνης στην αρχή της εβδομάδας ότι η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας πλήττεται όταν η ίδια δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Η διστακτικότητά της έχει προκαλέσει 'αστάθεια στις αγορές.Η χώρα δεν υλοποιεί όλα όσα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει, για παράδειγμα στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα στο ΔΝΤ, ανέφερε επικριτικά, συνεχίζει το Spiegel,  ότι ο διεθνής οργανισμός αναθεωρεί διαρκώς προς τα πάνω τις προοπτικές ανάπτυξης όλων των χωρών της ευρωζώνης, πλην της Ελλάδας. Η χώρα εξακολουθεί να απογοητεύει στο πεδίο της ανάπτυξης".

Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επανειλημμένα αναφέρει στους ομολόγους του ότι "δυσκολίες" είναι πέρα από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης και ότι ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε τον Έλληνα υπουργό, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή