Milliyet: «Αδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο ζήτησε γερμανικό σκάφος»

Milliyet: «Αδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο ζήτησε γερμανικό σκάφος»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άδεια από την Τουρκία ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία γράφει ότι χθες Δευτέρα (26 Φεβρουαρίου)  η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μια περιοχή 580 χιλιομέτρων προκειμένου να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Σε άρθρο της με τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το πλοίο «Maria S. Merian» ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας.

Σύμφωνα πάντα με την Milliyet, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για μια περιοχή μήκους 580 χλμ και 25 χιλιομέτρων πλάτους σε πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο από τα ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης), ενώ δεύτερη Νavtex εκδόθηκε σε ένα πεδίο 25 χλμ νοτίως της Κρήτης. 

Εξαιτίας των Νavtex που εξέδωσε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, ενώ Ελλάδα και Κύπρος εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε Γερμανία και Βρυξέλλες για αυτό το γεγονός, υπογραμμίζει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Ωστόσο, τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή, συμπληρώνει η Milliyet. 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ, MILLIYET

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή