Ιδιωτική εταιρεία περιορίζει την πώληση όπλων στις ΗΠΑ

Ιδιωτική εταιρεία περιορίζει την πώληση όπλων στις ΗΠΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το Dick’s Sporting Goods, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ, αποφάσισε να περιορίσει μόνιμα την πώληση ορισμένων όπλων, μετά την πρόσφατη σφαγή σε σχολείο της Φλόριντα που σόκαρε τη χώρα και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις πωλήσεις των αυτόματων και των πυροβόλων υψηλής χωρητικότητας, ενώ παράλληλα θα περιορίσει την πώληση οποιουδήποτε όπλου σε άτομα κάτω των 21 ετών.

Η ανακοίνωση της Dick’s Sporting Goods είναι μία από τις ισχυρότερες θέσεις που έχει λάβει οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία στη συζήτηση περί οπλοκατοχής, και φέρει τεράστιο συμβολικό βάρος καθώς προέρχεται από έναν από τους κορυφαίους πωλητές όπλων στη χώρα. «Εκτιμούμε το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών όπλων στη χώρα μας είναι υπεύθυνοι και νομοταγείς πολίτες, ωστόσο πρέπει να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας στην επίλυση του προβλήματος που βρίσκεται μπροστά μας», ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας Εντ Στακ.

Ο Στακ τόνισε πως δεν υπάρχει επαρκή προστασία για την πρόληψη των πωλήσεων όπλων σε άτομα που αποτελούν πιθανές απειλές, και κάλεσε το Κογκρέσο να ενεργήσει άμεσα ώστε να λύσει την επιδημία βίας στη χώρα. «Η έλλειψη επαρκούς προστασίας έχει πάρει τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων, ακόμη και των ίδιων μας των παιδιών» δήλωσε ο Στακ, προσθέτοντας πως η απόσυρση θα είναι μόνιμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή