ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ήταν η πρώτη της επίσημη ομιλία στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας και όχι μόνο στάθηκε αντάξια των περιστάσεων, αλλά έλαμψε στο πλευρό του William και της Kate και σήμερα όλα τα μέσα εκθειάζουν την μέλλουσα πριγκίπισσα.

Ναι, η Meghan Markle είναι η νέα αγαπημένη των Βρετανών και όχι μόνο, αφού με την χθεσινή της παρουσία στο Royal Foundation Forum με θέμα ''Μαζί κάνουμε την διαφορά'', πήρε τον λόγο και ''έσπασε'' το πρωτόκολλο μιλώντας για την γυναικεία χειραφέτηση έχοντας στο πλευρό της τον περήφανο πρίγκιπα Harry να την καμαρώνει.

«Ακούω πολλούς να μιλούν για την χειραφέτηση των κοριτσιών και των γυναικών. Συχνά θα ακούσεις κόσμο να λέει εντάξει βοηθάτε τις γυναίκες να βρουν τη φωνή του. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό επειδή οι γυναίκες δεν χρειάζεται να τη βρουν, έχουν φωνή. Χρειάζεται να νιώσουν δυνατές να την χρησιμοποιήσουν και ο κόσμος να πρέπει να ενθαρρυνθεί να τις ακούσει. Και πιστεύω πως τώρα που βλέπουμε τόσες πολλές καμπάνιες -όπως το #MeToo και το TimesUp- είναι η καταλληλότερη στιγμή από κάθε άλλη φορά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις ισχυρές γυναίκες και τους ανθρώπους που τις στηρίζουν... Αυτή είναι η διαφορά», είπε μεταξύ άλλων η Meghan και σήμερα όλοι εκθειάζουν τον λόγο της αφροαμερικανίδας ηθοποιού, που για ακόμα μια φορά δεν στηρίξει τη θέση της. 

Καθισμένη δίπλα στην εγκυμονούσα Δούκισσα του Cambridge, που έκανε μια πιο ''συντηρητική'' εμφάνιση, η ίδια ντυμένη με ένα φόρεμα του αμερικανού σχεδιαστή Jason Wu, σε βασιλικό μπλε χρώμα έδωσε το δικό της στίγμα στο ίδρυμα που υποστηρίζεται από την βασιλική οικογένενια, μιας και μέχρι σήμερα κανένα μέλος της δεν συνήθιζε να κάνει πολιτικές δηλώσεις και να παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα που αφορούν παγκόσμια κινήματα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα μέλη της βασιλικής απαγορεύεται να προβάλλουν τις πολιτικές του προτιμήσεις και αυτός ήταν και ο λόγος που η Kate Middleton δεν φόρεσε μαύρα στα φετινά BAFTA, παρόλο που οι υπόλοιπες γυναίκες εμφανίστηκαν με μαύρα για να στηρίξουν το Time's Up.

Η ίδια έκλεισε τον λόγο της σημειώνοντας «Οπότε ναι, υποθέτω πως θα περιμένουμε μερικούς μήνες και μετά θα βάλουμε μπρος», με την παρουσιάστρια του BBC Tina Daheley, η οποία συντόνιζε τη συζήτηση, να προσθέτει «προέχει ο γάμος». Ακούγοντας το σχόλιο, η Meghan έσκασε ένα γλυκό χαμόγελο και ακούμπησε τον πρίγκιπα Χάρι, που καθόταν δίπλα της, ενώ η υπόλοιπη συζήτηση κινήθηκε σε ένα αρκετά ευχάριστο κλίμα με τις δύο κυρίες να χαρίζουν άφθονο απενεχοποιημένο γέλιο στο κοινό δίνοντας μια φρέσκια εικόνα του παλατιού απ' αυτή που είχαμε μέχρι σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ